Opinii

Alegeri de episcop: între patima omenească şi votul Sfântului Duh!

Florian Bichir
23 feb 2013 1564 vizualizări
Umilul meu articol de săptămâna trecută despre alegerile pentru scaunul de arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei a stârnit ecouri formidabile în Biserică. Am vorbit ore întregi la telefon cu nenumăraţi ierarhi pe care îi preţuiesc enorm şi cărora, evident, nu le voi da numele.

Meritul nu este exclusiv al meu, ci al ziarului „Evenimentul zilei” care mă publică neîntrerupt de 15 ani. Plus pentru a fi un om modest, în banca mea, în această zonă teribil de inportantă, cea religios-teologică, pe specialişti îi numeri pe degetele de la o mână.

Mi s-a repoşat că am fost cam dur cu răposatul ÎPS Epifanie. Dimpotrivă! Am respectat cele 40 de zile de doliu, iar în timpul vieţii nu l-am atacat, deşi aveam Slavă Domnului motive şi putinţa să o fac. M-a deranjat modul hagiografic în care l-au prezentat unii. În rest am scris fără patimă!

Citeşte întreg articolul pe www.evz.ro

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.