Opinii

Ordinea de zi la cheremul ciocului mic

Corneliu Condurache
28 aug 2006 838 vizualizări
Un exemplu de cum pot influenta valurile de moment ale vietii politice atitudinile alesilor locali vom avea, probabil, la prima sedinta a Consiliului local Focsani.

Un angajat al aparatului permanent de lucru al legislativului municipiului resedinta de judet ar urma, conform unui prioiect ce apare pe ordinea de zi anuntata, sa fie pus in discutia consilierilor pentru pretinse abateri disciplinare.(intirzieri repetate de la servici) Ce este hazliu si ne readuce in memorie scene din piesele lui Caragiale este ca o astfel de discutie ar trebui sa aiba loc la cererea unui consilier local al Partidului Social Democrat. Al carui grup de consilieri din aceeasi structura a refuzat cu incapatinare pina acum mai multe cereri similare ale alesilor Aliantei "Dreptate si Adevar" vizind aceiasi persoana pe motiv ca nu se justifica. Intre timp, insa, s-a intimplat ceva foarte important in economia

disputei. Tatal celui caruia i se cere si acum punerea in discutie si cel mai probabil i se doreste si sanctionarea a trecut in Consiliul Judetean Vrancea de la PSD la Alianta. Aceasta la rindul ei a reusit, prin mijloace similare cu cele practicate de tatal angajatului Consiliului local Focsani (trecerea unui numar insemnat de consilieri de la PSD la Alianta) ce ar urma sa fie pus in discutie sa cucereasca

majoritatea in legislativul cu pricina. Prin urmare, nu-i defel exclus ca amintitul proiect sa nu fie aprobat

la vot in ordinea de zi anuntata. Cu o justificare ce nu-i greu de intuit. Si care ar putea semana pina

la identitate cu una pe care am mai auzit-o, facind multa vilva, dar si deliciul presei la vremea respectiva. Realizata cu intonatia si gesturile specifice de catre o deputata a Partidului Democrat.

In esenta aceasta le replica celor de la PSD cu aerul ca nu are nici un motiv de indoiala cine si de ce trebuia din acel moment sa faca sau sa aiba "ciocul mic". Vom vedea daca la apropiata sedinta a Consiliului Local Focsani un astfel de amanunt ar putea modifica ordinea de zi propusa.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.