Opinii

Tanăra generaţie de politicieni pentru care doar banii şi puterea contează

Mihai Boicu
11 nov 2012 1174 vizualizări
Reţinerea de către DNA şi începerea urmăririi penale împotriva deputatului Alin Trăşculescu este pentru PDL Vrancea o lovitură care va costa scump candidaţii organizaţiei la alegeri. Chiar dacă funcţionează prezumţia de nevinovăţie, dosarul este abia în faza urmării penale, iar pană cand judecătorii se vor fi pronunţat definitiv şi irevocabil este cale lungă. Aceasta înseamnă că pe toată durata campaniei electorale ARD va defila avand pe frunte ştampila de “luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani”.

Aproape nimeni nu crede în nevinovăţia politicienilor, iar pană acum nu au existat motive care să contrazică acest lucru. De ce ar fi altceva în cazul lui Trăşculescu? Tanărul politician era cunoscut în unele cercuri drept “sugativă” pentru un comportament de genul celui de care este acuzat de procurorii anticorupţie. Nu ştim dacă este sau nu adevărat, dar de obicei nu iese fum fără foc, mai ales în politică.

Nu demult, liderul PDL Vrancea spunea, în urma unui articol din cotidianul nostru, că el nu a moştenit apucăturile bătranilor din politică şi că are realizări. Două dintre ele sunt importante şi anume asfaltarea drumurilor din Ţifeşti, în lungime de peste 30 de km, dar şi cel spre Suraia. Un parlamentar PDL supărat pe partid susţinea la o televiziune centrală nu cu mult timp în urmă că încredinţarea unor asemenea contracte vine la pachet cu firma agreeată, în schimbul unor comisioane generoase sau pentru plata facturilor din campania electorală. Vi se pare cunoscut? Modelul acesta de afaceri pe bani publici se pliază perfect pe acuzaţiile aduse de procurorii DNA: bani pentru contracte.

Un alt motiv pentru care asupra lui Alin Trăşculescu planează semne de întrebare este unul politic. Deputatul PDL a fost de multe ori suspectat că are anumite înţelegeri cu Marian Oprişan şi cu PSD, plecand tot de la bani. Iarăşi nu avem de unde să ştim dacă este adevărat, însă baronul PSD a fost ieri suspect de politicos în declaraţiile date. El, care de obicei ştergea pe jos cu adversarii politici. Mai să nu-ţi crezi urechilor cand auzi din gura pesedistului caracterizări de genul “tanăr politician de perspectivă”, “care cunoaşte problemele şi nevoile oamenilor” şi “care a avut ghinionul să fie în PDL”. Oare ce ar fi fost dacă avea “norocul” să fie la PSD?

Acuzaţiile lui Alin Trăşculescu vor însemna, probabil, sfarşitul carierei sale politice. PDL Vrancea a fost singura organizaţie care la alegerile locale nu a avut candidat la Consiliul Judeţean, însă acest motiv nu a fost suficient de puternic pentru “decapitarea” liderului portocaliilor locali. Cu stigmatul acuzaţiilor aduse acum de DNA e greu de crezut că Trăşculescu va mai supravieţui în politică. Acesta înseamnă eşecul tinerilor politicieni aduşi în PDL Vrancea în 2008. După cum se vede, dincolo de diferenţa de generaţie, la fel ca şi pentru “dinozaurii” politici pentru ei doar banii şi puterea contează.

Este cazul şi lui Răzvan Şerban – Mustea care a fost deputat de Focşani doar cu numele. Cu bani, influenţă şi alte “calităţi” acesta a urcat rapid pe scara ierarhică şi a ajuns naşul de cununie al Elenei Băsescu. După ce nu a făcut nimic sau aproape nimic pentru oamenii care l-au ales în funcţie, Mustea nu pleacă din politică aşa cum ar trebui, ci visează la un scaun mult mai important, cel de europarlamentar. Pentru politica romanească are toate atuu-rile: bani, relaţii şi “nepăsare”, ca să nu-i spunem altfel, mai puţin realizări pentru alegători.  Scandalul de la Vrancea nu este primul nici ultimul. Pană cand oamenii nu se vor trezi la realitate şi nu îi vor arde la vot pe politicieni şi de cate ori au ocazia, aleşii vor lucra doar pentru buzunarele proprii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
èlà, acum 4176 zile, 3 ore, 48 minute, 20 secunde
Unul dintre cele mai sarace judete ,intr-o tara saraca (mai bine zis saracita). Focsaniul se depopuleaza an de an. Industria dispare. Agricultura este la pamant. Turism nu prea avem. Probabil o sa citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.