Opinii

Oprişan l-ar putea scoate şi pe răţoiul Donald parlamentar

Mihai Boicu
25 oct 2012 1355 vizualizări
Puterea unei organizaţii de partid judeţene se măsoară în oamenii pe care partidul îi trimite în teritoriu cu misiunea de a fi scoşi parlamentari. Cum ar fi Elena Udrea la Pinalti, în Neamţ. Sau Petru Filip la Vrancea

De asta se mandresc cei de la PDL (ARD) cu “vrancenii” lor candidaţi, pentru că nimeni nu vine să candideze într-un judeţ în care ştie că nu are nicio şansă. Aceasta este deosebirea dintre o organizaţie puternică şi una slabă. Şi tot acest lucru arată măsura dispreţului politicienilor faţă de alegători. Pentru că Marian Oprişan este perceput ca un om atat de puternic în Vrancea, astfel încat poate scoate pe oricine parlamentar. Inclusiv pe traseistul Petru Filip, care şi-a primit astfel răsplata pentru că a tradat PDL.

PSD a ajuns la performanţa ca din şase candidaţi să aibă trei care nu au nicio legătură cu Vrancea. S-ar putea spune că ne înşelăm în cazul senatorului Miron Mitrea, aflat din 1996 pe plaiurile mioritice. Acesta a fost însă foarte activ doar între anii 2000 şi 2004, cand a fost ministrul al Transporturilor, bani mulţi de cheltuit şi multe “afaceri” de făcut. În 2004 a ajuns în Vrancea Cristian Dumitrescu, pe care nu l-au mai vrut cei de la Suceava. Să nu credeţi că l-ar fi adus Oprişan pentru că poartă uneori costume care amintesc de “caţavencii” lui Caragiale sau pentru mustăcioara lui. Ci, după umila noastră părere, pentru îndelungata lui carieră de parlamentar şi prospera afacere de notar, care l-a făcut unul dintre cei mai bogaţi aleşi.

Iar acum a venit Petru Filip, fost primar de Oradea, fost parlamentar PDL şi actualmente intrat în randul aleşilor traseişti care au contribuit la căderea unui guvern. Ce treabă are el cu Vrancea? Niciuna. Dacă nici parlamentarii noştri născuţi şi crescuţi în “provincia” europeană” nu prea au nicio treabă, de ce ar avea Petru Filip? El a fost plantat în Vrancea cu misiunea de a fi scos senator. Iar primarii se vor conforma şi îi vor face campanie. Foarte probabil va şi caştiga. Oprişan are cei mai mulţi primari în Vrancea, iar asta se vede în rezultatele din alegeri. De aici şi ideea că pe oricine ar pune baronul candidat acesta ar şi ieşi caştigător, cum s-a întamplat şi pană acum. Alegătorul pare nici să nu conteze în această ecuaţie cinică. Unde vom ajunge? În ritmul acesta Vrancea ar putea fi reprezentată în Parlament de Mickey Mouse, răţoiul Donald sau Bugs Bunny. Probabil ar face mai multă treabă, sau măcar act de prezenţă decat Miron Mitrea, Cristian Dumitrescu sau Petru Filip.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Titi, acum 4197 zile, 18 ore, 28 minute, 25 secunde
In momentul in care "cititorii" se leaga de alde Hitler, Stauffemberg, Rommel, Ceausescu pentru a sfarsi intr-un silogism, eu zic ca vrancenii isi merita soarta.
danb, acum 4198 zile, 3 ore, 3 minute, 2 secunde
Cand ramai singur ca prostul pe campul de lupta e confortabil sa zici ca toti ceilalti au fost tradatori. Sigur pornesti la lupta cu niste idealuri si pe parcursul luptei observi ca cel care te citeste integral
Dreapta Vranceana, acum 4198 zile, 4 ore, 42 minute, 49 secunde
Corect si la subiect,asa este d-le Boicu ! FELICITARI !!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.