Opinii

Vidul si nefastele manifestari

Corneliu Condurache
10 aug 2006 883 vizualizări
Cum ar putea fi caracterizati indivizii care pretind - si inca afisind un tupeu agasant - ca legea sa fie aplicata intr-un fel atunci cind sint in joc interesele lor si altfel in rest?

Daca respectivii mai sint si politicieni ocupind functii de raspundere intr-un judet (cum s-a putut vedea nu o data in Vrancea ultimilor ani), fiindu-ne prezentati zilele acestea ca intr-un flim reluat pina la saturatie, atunci accentele spectacolului intra in gama tonalitatilor grotesti de un ridicol desavirsit. Astazi se incheie, iata, perioada prevazuta de legea modificata a administratiei publice locale in care alesii trebuiau sa-si declare apartenenta politica. Dupa aceasta data, migratia politica larg practicata si stimulata in ultimii zece ani este sanctionata pentru consilierii locali si judeteni cu pierderea mandatului. Vazindu-si amenintata pozitia, baronul de Vrancea a recurs la un adevarat circ, cerind invalidari de madate sau recurgind la reclamatii agresive la Parchet. Institutul de Politici Publice, organizatie non- guvernamentala cu specialisti in domeniul aplicarii si interpretarii corecte a legilor, a facut cunoscut zilele acestea printr-un Comunicat ca astfel de presiuni nu pot fi calificate decit ca interpretari abuzive ale legii. E, dealtfel, usor de sesizat si altceva. Cei care cred in continuare ca totul li se cuvine, intr-un fel ar vrea aplicata legea (cu viziune vadit originala) in cazul consilierilor care au plecat din partidul lor si cu totul diferit in cel al lui Constantin Guguianu sau Gabriel Nedelcu, de pilda care au venit din alte formatiuni politice in Partidul Social Democrat, imediat dupa alegerile locale. Cea mai tare insa pare de departe o varianta zgomotos vehiculata tot in aceasta perioada. Aceea ca Oprisan n-ar putea fi defel schimbat din functie datorita faptului ca, norocos fiind, tocmai beneficiaza din plin de un "vid legislativ".

Ca pentru fiinte in general, nu-i ceva neobisnuit ca speranta sa moara ultima, este un adevar in afara oricarui dubiu. Cei care pretind insa ca unul dintre cei mai cunoscuti baroni locali din Romania - avind la activ un dosar penal continind 50 de volume, cu un rechizitoriu de 118 pagini, tocmai trimis in judecata de catre Directia Nationala Anticoruptie, cu grave capete de acuzare si autor al unor abuzuri cu trista notorietate, ce au depasit de mult nu doar granitele judetului, dar si pe cele ale tarii - nu poate fi clintit din scaun au si ei cu siguranta cel putin o grava problema. Sufera de un nemilos vid in gindire.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.