Opinii

Să-l dăm jos pe Bachus de pe butoi şi să-l punem pe Oprişan

Mihai Boicu
11 oct 2012 3828 vizualizări
Într-un judeţ în care e concentrată cea mai mare podgorie din ţară şi în care tulburelul răvăşeşte ca niciunde minţile unor compatrioţi de-ai noştri, un festival pentru podgoreni nu este ceva anormal.

Ba chiar ar fi ciudat să nu existe, că doar nu o să facem un festival despre defrişatul pădurilor din munţii Vrancei. Şi ajugem la comportamentul organizatorului principal, care în fiecare an se ia de “carcotaşi” că au ceva împotriva celor care trăiesc de pe urma viei şi vinului, care, vorba unui consilier de la CJ, înjură festivalul. Comportamentul incorect începe de la faptul că atunci cand se solicită informaţii de la program ţi se răspunde “maine” dacă nu eşti de la firma agreată, iar apoi programul apare în ziarul controlat de Marian Oprişan.

Să dăm cateva motive de “înjurat”. Festivalul nu mai este închinat viei, vinului şi podgorenilor, este închinat “preşedintelui nostru” Marian Oprişan. Căruia Octavian Ursulescu şi mulţi dintre invitaţi îi înalţă atatea laude încat şeful CJ ar trebui pus călare pe butoi şi să-l întruchipeze pe Bachus la parada făcută în oraş în locul directorului de la Teatrul Municipal. Pană la urmă, nişte carcotaşi care înjură îşi amintesc că festivalul este finanţat din bani publici şi, pe hartie, este pentru podgoreni, nu pentru imaginea unui om şi a partidului pe care îl reprezintă.

Dacă ar fi să-i întrebăm pe focşăneni ce ar prefera să aibă, apă caldă şi căldură la iarnă sau cea mai scumpă paranghelie din ţară răspunsul e uşor de ghicit. Desigur Festivalul Viei şi Vinului nu funcţionează cu bani din cer, nimeni nu-şi face această iluzie. Dar cum să nu carcoteşti atunci cand cheltuieşti în fiecare an multe miliarde de lei vechi fără să spui precis pe ce ai dat, cat ai dat, fără să dai socoteală. CJ ia o grămadă de bani, o dă unei firme şi spune că firma respectivă s-a ocupat de detalii. Cum să nu te întrebi de ce costă Festivalul Vinului şi dacă nu ar fi putut cu un buget mai mic, iar banii să fi fost alocaţi pentru chestiuni mai urgente. Pană la urmă, cei care vand mici, bere, vin sau alte produse chiar nu plătesc nimic pentru că fac profit la festival? Chiar nu sunt firme care să contribuie la organizare? Lipsa de transparenţă nu arată nimic bun despre ce se întamplă în curtea CJ.

Pentru lucrurile astea este “înjurat” “Bachus”, nu pentru că are loc. Nu am avea nimic împotrivă ca Oprişan să nu dea detalii pentru cum cheltuie banii, dacă ar fi ai mamei sale. Pană la urmă dacă stimabila pensionară a avut bani să-şi facă ditamai viloiul la Boloteşti are şi capacitatea financiară să finanţeze o asemenea manifestare. Nu am zice nimic nici dacă “sponsorii” care îi dau gratis maşini de zeci şi sute de mii de euro pentru plimbările domnului preşedinte ar face acelaşi lucru şi pentru festival. Nu ştim cum Marian Oprişan are capacitatea de a convinge nişte oameni să-i pună la dispoziţie maşini de lux, dar nu poate să-i convingă să dea taxe de participare la manifestările organizate de CJ. În concluzie, dacă “preşedintele Vrancei” ar veni cu bănuţi de acasă nu prea am avea ce comenta. Dar atata vreme cat ia cat vrea, cum vrea şi cheltuie după bunul plac bugetul judeţului nostru, vor fi mereu “carcotaşi”. 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
zeus, acum 4205 zile, 7 ore, 16 minute, 51 secunde
Nu e suficient sa spui ca "Multa Onoare" si ai lui n-au facut nimic! In toate exista un moment zero iar aceste alegeri ar putea fi momentul zero... Chiar de ar "face ceva pentru citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.