Opinii

Despre ŞMEN, cu Adrian Năstase

Sebastian Oancea
8 oct 2012 6674 vizualizări
"În locul în care mă aflu pentru re-educare, învăţ tot felul de lucruri noi. Am aflat astfel ce înseamnă un «şmen». De exemplu, dacă dai cuiva, pentru a plăti o datorie, un pachet de bancnote în care doar bancnota de deasupra e adevărată iar în interior sunt numai tăieturi de ziar” – scrie Adrian Năstase pe blogul personal, din puşcărie.

Mă minunez când aud că Năstase a trebuit să facă puşcărie pentru a recunoaşte că a învăţat ce înseamnă cuvântul ŞMEN. Şi asta pentru că dacă ar fi vrut să ştie cum se numeşte ce-a făcut el timp de aproape 4 ani cât a condus ţara, sub un Iliescu sărac şi cinstit, dar peste o mulţime de baroni şmenari, ar fi putut afla, de exemplu, de la Marian Oprişan.

Domnule Năstase, ŞMEN este atunci când societatea Drumuri şi Poduri Vrancea este falimentată voit pentru ca utilajele sale să fie vândute pe te miri ce şi mai nimic, iar terenurile pe care le deţine, precum şi monopolul pe lucrări publice le sunt transmise subtil unei familii de casă a Consiliului Judeţean, deţinătoare pe hârtie a ziarului de casă al şefului CJ. ŞMEN mai este atunci când aduci un judeţ întreg aproape de faliment, mai exact penultimul din ţară din punct de vedere economic, dar mama ta deţine o casă de câteva milioane de dolari iar tu îţi plimbi trupul în maşini de sute de mii de euro, pentru că, nu-i aşa?, un social democrat nu se poate plimba cu bicicleta, la fel cum nici un premier nu poate organiza recepţii diplomatice cu bere la pet şi mici. Şi se mai numeşte ŞMEN atunci când o societate falimentară ca ENET primeşte o ofertă de privatizare de la UNION FENOSA, de exemplu, dar nu o poate cumpăra, implicit moderniza, pentru că i se cere ŞPAGĂ câteva sute de mii de dolari.

De asemenea, mai este şmen ceea ce se întâmplă la alegerile din Vrancea de vreo 20 de ani încoace, când se ia curentul în secţiile de votare dacă un candidat la Senat sau Camera Deputaţilor îşi dă seama că nu obţine voturile necesare pentru a-i asigura 4 ani de linişte şi bani în Legislativ. Cam acestea sunt câteva exemple pe care îmi permit să vi le servesc, dar pentru care n-ar fi trebuit să ajungeţi la Mititica, ar fi trebuit să fiţi mai atent la ce se întâmplă prin Vrancea. 

Sebastian Oancea este jurnalist şi corespondent local la postul RTV. 

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
tia stroe, acum 4048 zile, 1 ora, 44 minute, 25 secunde
ce mai tura-vura... niscai bani europeni se duc... colea,sub etajul meu.... cativa sacali-femei si un barbat rotofei...intra si ies la fosta gradinita de langa electrica-fostulIREE AM INTELES CA citeste integral
Dan Trofin, acum 4188 zile, 13 ore, 8 minute, 5 secunde
Privim, zilnic, politicieni care afirma in discursul public, emit in comunicate de presa si scriu pe bloguri - lucruri ce sunt coroborate cu acte si fapte din actiunile lor precedente ! Un privitor citeste integral
N.E.CURATU, acum 4188 zile, 17 ore, 41 minute, 20 secunde
Pentru Bombonel Ai stat in lux si confort Ca cireasa pe un tort Iar acum ,in perspectiva Esti bomboana pe coliva of,of,mai,mai
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.