Opinii

Cat ne costă tăcerea şi indiferenţa de zi cu zi?

Gabriel Sava
7 oct 2012 2794 vizualizări
Nu fac parte din categoria celor care tac, asta îmi este şi mie foarte clar, dar şi cunoscuţilor şi cititorilor mei. Mă izbesc însă, dacă nu zilnic, cel puţin destul de des cat să mă revolte, de tăcerea celor din jurul meu, deranjaţi de lucruri din cotidian

Unii înjură pe moment, alţii mormăie, însă cei mai mulţi strang din dinţi şi trec mai departe, poate indiferenţi la lucrurile negative care se petrec chiar sub ochii lor. La unii nu văd nici măcar o urmă de reacţie, ca şi cum simţurile le-ar fi atrofiate sau atitudinea civică le-ar fi fost demult extirpată.

Nici măcar nu ştiu cu ce să încep în enumerarea exemplelor la care am fost martor doar în ultima perioadă; că Focşaniul e un şantier şi că, aflandu-te la volan descoperi că ai de ales între a ocoli sute de metri sau a proba abilităţile de teren ale vehiculului pe care îl conduci?

Că gunoiul din faţa blocului zace uneori zile întregi, chiar dacă factura pentru colectarea lui îţi ajunge în poştă cu o regularitate demnă de invidiat şi la o valoarea măricică? Că administratorul îţi ia bani pentru că TU te duci să îi duci contorul apometrelor, iar el îţi calculează şi pierderile de pe reţea, că aşa se face?

Că veşnicii noştri politicieni, care ar trebui să ne reprezinte pe noi şi nu doar propriile lor interese se pregătesc acum să vină din nou să cerşească încă un vot pentru a ne uita încă patru ani, iar noi ne lăsăm din nou amăgiţi?

Cred că e destul, ca să scot în evidenţă ipocrizia societăţii în care trăim şi pe care o vrem mai bună, mai frumoasă, mai corectă, mai…. fără ca pentru asta, mare parte dintre noi, să contribuie cu ceva! 

 

Gabriel Sava este jurnalist la Ziarul de Vrancea.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
danb, acum 4217 zile, 13 ore, 6 minute, 38 secunde
Sarcina jurnalistilor este sa spuna lucruri, sa se revolte cum ar veni, asta e meseria lor, de asta iau bani. Cat priveste pe cetateanul obisnuit ca sa se revolte trebuie sa aiba ceva in burta, care citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.