Opinii

Surpriza-profesorul Mindrescu

Corneliu Condurache
7 aug 2006 944 vizualizări
Plecarea recent anuntata a profesorului Mindrescu de linga Oprisan reprezinta una dintre cele mai puternice lovituri administrate baronului in aceste zile.

Si asta nu datorita faptului ca odata cu sosirea sa coalitia locala PNL-PD-PC-PNG are in Consiliul Judetean Vrancea 22 de voturi, deci 2/3-imi necesare pentru a-l matrasi cind vrea pe actualul presedinte penal. Prin gestul fostului inspector general al Inspectoratului Scolar Judetean, varianta santajului si a mitei politice vehiculata pe un ton grav de Oprisan pentru a justifica dezertarea in masa a consilierilor PSD este, practic, zdruncinata din temelii. Capatind in schimb consistenta tot mai apreciabila, aceea a gravelor probleme pe care le-a creat in interiorul fostului partid de guvernamint mentinerea dupa decembrie 2004 in fruntea organizatiei Vrancea a unui individ care face un rau imens si ireparabil respectivei formatiuni politice. Unii din actuala conducere centrala a PSD s-au amagit (sau au fost amagiti !?) ca un consistent dosar trimis in judecata de Directia Nationala Anticoruptie si alte grave abuzuri savirsite in ultimii ani de satrapul local din Vrancea pot fi bagate sub presul uitarii si al indiferentei. Confrom ultimelor semnale pe care le-ar putea culege, daca ar fi cit de cit interesati, chiar din interiorul organizatiei lor, se pare ca s-au inselat amarnic. Iar daca mai persisita in indolenta, nu-i exclus ca evolutia costurilor politice pentru ei sa creasca exponential in scurt timp, capatind dimensiuni greu de tinut sub control. Sint insa, desigur, lucruri care-i privesc numai pe cei din PSD. Vremea imbatatului cu apa rece si poleitului realitatilor din Vrancea cu minciuni sint, insa, cu certitudine de mult apuse, chiar si pentru deloc putinii membri ai pomenitului partid, si- n judetul nostru. Mai marii din conducerea de la Bucuresti s-ar putea convinge singuri de acest adevar daca si-ar face timp sa examineze cu realism si pragmatism ce se petrece in aceste zile cu organizatia lor pe aceste meleaguri. Vor avea insa curajul sa o faca?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.