Opinii

Oprişan îi face ''Forţa'' şi lui MRU

Ziarul de Vrancea
10 sep 2012 6726 vizualizări
Zilele trecute, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu s-a lansat oficial în politică, preluând un partid minuscul, despre care (mai) nimeni nu ştia nimic.

Şi, astfel, MRU a devenit preşedintele unui partid (zis) de dreapta, Partidul Forţa Civică. Unde pare că şi-au găsit adăpost politicieni de peste tot. Unii dintre ei şi-or fi descoperit, între timp, principiile de dreapta, mai ştii? Iar Vrancea este, deocamdată, după acelaşi tipar. Pun pariu că foarte puţini ştiau că Forţa Civică există ca formaţiune politică în judeţul nostru de câteva luni. Mai precis, cu puţin timp înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerile locale din 10 iunie, Forţa Civică a depus liste de candidaţi la Consiliul Judeţean Vrancea şi la câteva primării şi consilii locale.

Preşedintele organizaţiei - Cristian Onia, fostul director al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vrancea din perioada 2009-2011, impus de şeful PSD Vrancea, Marian Oprişan, în această funcţie. Iar acum, hodoronc-tronc, Cristian Onia s-a trezit liderul judeţean al unui partid din ce în ce mai mediatizat şi cu posibilitatea, cel puţin teoretică, de a ajunge chiar la guvernare peste câteva luni!?

Ce mai pleaşcă de dreapta căzu pe capul unui om de-al lui Oprişan, ca să vezi! Aşa că nu putem să nu ne amintim de relaţiile lui Oprişan cu oameni din serviciile secrete, de relaţiile Blaga-Oprişan, de alte legături în zona portocalie, de pupăturile anuale Băsescu-Oprişan, de dosarele din justiţie şi altele asemenea care nu au legătură cu ideologiile politice. Cum de şi-a plantat, anticipativ, Oprişan un om de-al său în fruntea unui partid minuscul care a devenit, peste noapte, important pe scena politică? Şi cu care, teoretic, s-ar afla în conflict politic şi de principii? Zic unii că ar fi ştiut de ceva vreme de aceste mişcări politice şi, prevăzător, a acţionat conform propriilor interese. Iar cel care este, acum, preşedintele organizaţiei Vrancea a partidului lui MRU, de dreapta, pare foarte potrivit în ecuaţia jocului politic. Este de încredere, nu pune probleme. Total diferit de tânărul Mălureanu, de exemplu, sau faţă de alţi oameni care chiar s-ar implica într-o mişcare politică de dreapta. Şi, mai mult, chiar ar vrea să schimbe oamenii şi mentalităţile care domină Vrancea de 20 de ani. Dar, la noi, totul pare că trebuie controlat de bocancul roşu. PNL şi PDL cunosc (şi acceptă!) această situaţie.
Şi, ca tabloul să fie complet, precizez că preşedintele local al partidului lui MRU, Cristian Onia, tocmai s-a întors dintr-un weekend grozav petrecut în Delta Dunării, alături de mentorii săi politici de stânga: Oprişan, deputatul Cristian Dumitrescu, Iulian Matache, Raluca Dan, Cătălin Vrabie, primari şi consilieri PSD. S-o fi dus Onia să-i înfrunte sau să-i racoleze pe toţi ai lui Oprişan la Forţa Civică? Ha, ha, ha... Mai degrabă, omu’ a primit un sejur de mulţumire pentru serviciile prestate, plus ultimele instrucţiuni roşii “de dreapta”.


Unul dintre cei mai experimentaţi jurnalişti vranceni, Cătălin Stancu
lucrează în presă din anul 1996 şi în prezent este corespondent la Antena.  De caţiva ani, publică pe blogul politicadevrancea.blogspot.com.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 6

Adaugă comentariu
jan de la cucuieti, acum 4238 zile, 36 minute, 14 secunde
Bai radule mai da doua limbi in partile moi lu Oprisan si dupa poti sa te culci! Ti-ai facut norma! Interesant e ca nu va lasa Garleanu sa dormiti nici cand nu e in tara!! Va bantuie clipa de clipa! citeste integral
radu, acum 4238 zile, 10 ore, 49 minute, 31 secunde
@ Gherardinio . Bai Garlene iar ai inceput sa mananci *** pe net, jagardeaua naibii. Ai tocat toti banii de la Parcalabescu si Mustea si esti iar in cautare de stapan ? Hai mars javra.
full, acum 4238 zile, 11 ore, 59 minute, 38 secunde
Curios...malurel a venit la brat cu cristinel sa pape o ciorbita dar precum observam vrea doar sa-l pateze si sa-i ia locul hmmm ...paracioasa mica nu asa te faci baiat mare!
Gherardinio, acum 4238 zile, 14 ore, 24 minute, 16 secunde
DB-ul mananca maro ca de obicei, el oricum nu e cu nimic mai presus decat Onia, amandoi vor sa se capatuiasca conducand partide de 3 lei, dar, mai important, dand limbi in toate gaurile oprisaniste. citeste integral
danb, acum 4238 zile, 18 ore, 27 minute, 17 secunde
Analiza este tendentioasa. Nu se poate afirma ca Forta Civica ar fi doar un asa-numit "partid de alegeri" inventat doar pt. a mai avea PSD-ul niste locuri in sectii cu ajutorul carora prin citeste integral
curios, acum 4238 zile, 23 ore, 1 minut, 56 secunde
Curat murdar, coane :) Sa vedem cine mai are curaj sa discute despre doctrine in politica.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.