Opinii

Afaceri cu miros de miza electorala

Corneliu Condurache
28 iul 2006 987 vizualizări
Asa cum ati putut afla din editia de ieri a "Ziarului de Vrancea", societatea care se ocupa, in cel de-al doilea oras ca marime al judetului, de furnizarea apei si salubrizarea urbei, a trecut din proprietatea publica in cea privata.

Si a incaput in acest mod pe mina unui personaj suficient de controversat. Plasat in "cercul bacauanilor" aciuati in jurul mentorului Hrebenciuc si despre care e de notorietate informatia ca si a cladit stilpii de sustinere ai averii din lucrari executate pe fonduri publice.

Unele dintre ele s-au derulat inclusiv in Vrancea, asa cum a fost cazul discutabilei asfaltari a Focsaniului in 2000-2001. Deocamdata, afacerea din Adjud pare mai mult una cu potential asigurat de numarul defel neglijabil de consumatori siguri (pentru ca fara apa, este imposibil de trait) si de viitoare facilitati in obtinerea unor foarte probabile finantari europene. Ramine de vazut cum va fi utilizat un atu precum cel sus-mentionat din punct de vedere electoral. Desi la o prima estimare nu-i greu de banuit in ce directie s-ar putea indrepta astfel de tentatii ale noului patronat. Nu-i exclus ca Adjudul sa aiba in acest sens pecetluita soarta multi ani de aici inainte.

Dar, vorba unui fost militian care a fost surprins filozofind, "situatia se afla asa cum se prezinta!". Vom trai si vom vedea, mai ales ca algoritmul afacerii nu difera esential de cele pe care le incerca un alt rasfatat al banilor publici din Vrancea, "amicul Prunache", in sectorul alimentarii cu gaz metan, cu putin timp in urma. De aceasta data perspectivele par a fi asezate pe baze mult mai solide. Sa avem, totusi, rabdare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.