Opinii

Mascarada demiterii lui Valter Popescu de la conducerea Enet

Corneliu Condurache
4 sep 2012 1957 vizualizări
Aşadar, Valter Popescu nu mai este directorul Enet. Modul în care s-a ajuns la acest deznodămant este cel puţin curios

Producătorul şi distribuitorul monopolist de energie termică în sistem centralizat din Focşani, aflat într-o situaţie economico-financiară extrem de dificilă, se impunea a fi analizat, inclusiv din punct de vedere al managementului său. În locul unei analize serioase şi responsabile s-a preferat o altă variantă: o retragere pe uşa din dos a conducătorului de 16 ani al unităţii cu pricina (avand unic acţionar Consiliul Local Focşani) printr-un fel de piesă de teatru, pusă în scenă. Numai că, inevitabil, “reprezentaţia” e generatoare de o mulţime de semne de întrebare vis a vis de modul în care a fost regizată şi jucată public. De aproape o lună de zile s-a derulat o altă scenetă, cu legături stranse, cu subiectul: pe tema examenului pentru postul de director al Enet, organizat de o comisie de la Bucureşti special creată, selectată şi plătită din bani publici în acest scop. Singurul admis în respectivul concurs, declarat în final şi caştigător al aşa zisei competiţii, a fost Valter Popescu. După ce comisia - de specialişti, probabil, tocmită de CL Focşani - a stabilit  că-i bun în continuare de director Enet pentru încă un mandat, alaltăieri s-a produs brusc surpriza! În faţa membrilor Consiliului de Administraţie Enet - în realitate nişte iluştri anonimi puşi acolo politic de către Partidul Social Democrat - Valter Popescu se retrage spontan din cursă!,“Din motive personale”, cum preciza în limbaj de lemn un comunicat oficial. Tot acest montaj în ansamblul său dă în primul rand impresia de neseriozitate şi nesinceritate în acelaşi timp. L-a obligat cineva pe Valter Popescu - care n-a ascuns niciodata, ba dimpotrivă, chiar s-a afişat public de cate ori a avut ocazia, cu calitatea de membru PSD - să se înscrie, în concursul pentru un nou mandat de director al Enet Focşani? N-a ştiut PSD cine-i, şi ce a făcut pană acum, Valter Popescu la Enet? De ce a ales atunci să fie părtaş la toată această mascaradă? Cu comisia şi concursul -“distracţie” deloc pe gratis - terminată “glorios” cu retragerea “din motive personale” din concurs a lui Valter Popescu! Poate pentru că gandită şi aplicată astfel, strategia  pare una ideală pentru a ridica lipsa de răspundere la rang de virtute în politica locală din Vrancea.Nimeni nu-i vinovat pentru starea în care-a ajuns Enet-ul, şi nici pentru ce urmează a se întîmpla de-acum încolo.La nevoie se apelează din nou la puţin teatru şi treaba-i ca  şi rezolvată.


P.S 1-Inclusiv primarul Decebal Bacinschi a jucat în piesa de teatru “Valter Popescu se retrage de la conducerea Enet”. Criticandu-l aprig săptămana trecută, în sala de şedinţe a Primăriei Focşani, în faţa colectivului, pe directorul Enet (de parcă atunci aflase ce se întîmplă acolo, de ani de zile!). Dar şi alaltăieri cand a simulat surprinderea la auzul veştii că Valter Popescu s-a retras din fruntea Enet.
P.S 2- Să fie oare vorba, la retragerea lui Valter Popescu, de vreo supărare (la care şi PSD-ul nu-I exclus să fie “parte”), legată de modul în care se derulează proiectul cu fonduri europene în valoare de multe milioane de euro, de modernizare a Enet?!

 

Corneliu Condurache


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.