Opinii

S-au găsit vinovaţii pentru “gaura neagră”, Enet

Corneliu Condurache
27 aug 2012 1469 vizualizări
Într-o analiză efectuată săptămana trecută în sala de şedinţe a Primăriei Focşani, referitoare la activitatea Enet - în prezenţa mai multor angajaţi şi a coducerii respectvei firme, dar şi a mai multor consilieri locali - primarul Decebal Bacinschi a fost tranşant în afirmaţii, cum rar s-a mai văzut..

"Sunteţi singura societate pe care o ajutăm, ENET este gaura neagră a bugetului local. CUP, Transport Public sau CUP Salubritate nu au astfel de probleme. Din 30.000 de apartamente racordate la ENET, am ajuns la 17.900 de apartamente. Practic s-au redus la jumătate şi mergem cu un sistem supradimensionat”(...) “Stăm cel mai prost la încasări, nu există oraş care să aibă creanţe mai mari ca ENET. Nu am fost în măsură să încasăm 25 miliarde lei vechi de la populaţie şi stau şi mă tem că pe 1 septembrie îmi taie iar gazele”. Deşi atunci cand primarul Focşaniului făcea public aceste acuzaţii, conducerea Enet era langă el, în sală, dar n-a venit cu nici o explicaţie sau justificare care să „combată” în vreun fel afirmaţiile lui Bacinschi. De ieri însă, au început să fie arătaţi cu degetul de către şefii Enet. Ei ar fi:
1)- Guvernele Romaniei care nu au ajutat (…)CET-urile prin ştergerea datoriilor istorice, dar şi,
2)-Inventatorii centralelor individuale de apartament pe gaz, a căror promovare “agresivă” ar fi fost  “sprijinită pe resurse private străine (eventual “agenturi”), importante”.
Prin urmare, dacă ar dispărea centralele individuale pe gaz iar Guvernele Romaniei ar şterge cu promptitudine datoriile pe care şefii Enet se pricep ca nimenii alţii să le facă, “fabrica de căldură” din Focşani ar deveni mai mult ca sigur, “cea mai tare din parcare”

Corneliu Condurache


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
danb, acum 4251 zile, 23 ore, 39 minute, 28 secunde
Unii focsaneni se pare ca au uitat care e datoria principala a Focsaniului si a focsanenilor si anume salvarea ENET. Putem sa crapam de foame, putem sa crapam de frig, putem sa crapam de boli dar citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.