Opinii

Reactualizarea din spatele uşilor închise

Corneliu Condurache
19 aug 2012 1470 vizualizări
Aşa cum era de aşteptat, au început, încă de la sfârşitul săptămânii recent încheiate, disputele politice dintre taberele cunoscute, pe tema actualizării listelor electorale în baza cărora s-a desfăşurat Referendumul din 29 iulie 2012.

Nu constituie vreo surpriză faptul că în timp ce USL s-a  străduit din toate puterile să scoată cât mai mulţi votanţi din liste, PDL a  ripostat susţinând că acţiunea guvernanţilor pe această temă este  ”împănată” cu o sumedenie de ilegalităţi. O cale de ieşire din această   dispută ar fi putut-o constitui transparenţa în ceea ce priveşte efectuarea  actualizării respective. Cel  puţin în Vrancea însă, operaţiunea s-a derulat  într-un secret desăvârşit. Am  avut de a face, practic, cu o modificare a  listelor electorale în spatele uşilor, – mai mult sau mai puţin capitonate  -  bine închise. Pe lângă credibilitatea discutabilă a utilizării unei asemenea strategii, mai apare o problemă. Prin reducerea consistentă a listelor  electorale din Vrancea, nu se pune în discuţie şi rezultatul recentelor   alegeri locale?!  Asta, dacă nu s-o fi dat, bineînţeles, vreo Ordonanţă de Urgenţă între timp, care să prevadă că pentru a-l da jos pe Băsescu se  poate face şi mai ales, este permis orice.

P.S Curios cum de nu apare  în listele electorale  actualizate şi o altă categorie: cea  a  alegătorilor  care au  împlinit  18 ani  între timp, (de la ultima  actualizare). Asta dovedeşte  încă  o dată că scopul  actualizărilor  în discuţie  este,  în realitate, unul singur; de a se face orice pentru obţinerea  cvorumului  post- referendum necesar  pentru obţinerea demiterii lui Traian Băsescu, o “originalitate” tip romanească în privinţa unor  asemenea consultări  populare,  care-i  lasă  muţi de uimire pe mulţi observatori  din ţări cu  democraţii  funcţionale.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
N.E.CURATU, acum 4264 zile, 15 ore, 27 minute, 18 secunde
Pai se poate,mai maestre mai,sa uiti de unde a inceput nebunia asta cu cvorumul impus,cu boicotarea referendumului pt a nu se atinge pragul de 50 plus 1, cu eratele nelegale,cu procurori plini de zel citeste integral
danb, acum 4264 zile, 20 ore, 29 minute, 45 secunde
Ce ma mira pe mine este faptul ca ziarul NU a publicat scrisoarea deschisa a Asociatiei Magistratilor si a Asociatiei Procurorilor din Romania in care denunta abuzurile facute de CSM pentru a o citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.