Opinii

Ceata din jurul alegerilor

Corneliu Condurache
4 iul 2006 874 vizualizări
O teama pe care fortele politice aflate acum la putere au uitat-o complet, desi faceau mare caz de ea pina-n decembrie 2004, este cea a cercetarii posibilelor fraude ce s-ar fi petrecut la alegerile locale si cele generale.

In Vrancea, se stie, au putut fi auzite zgomotoase astfel de acuzatii venite dinspre marea majoritate a

partidelor evoluind in spectrul local, in afara organizatorului de atunci al scrutinurilor, PSD. Este de aceea curios anonimatul si lipsa de interes in care s-a derulat pina acum o actiune in justitie ce ar fi putut aduce multe lamuriri din acest punct de vedere. Cea in care a fost reclamata de catre Prefectura Vrancea tipografia unde s-au tiparit buletinele de vot. Despre aceasta puteti citi in editia de astazi a Ziarului de Vrancea. Nu-i de mirare ca intr-un astfel de context, procurorul caruia i-a revenit dosarul (desi este cunoscut ca fiind apropiat al cercurilor ce n-ar prea avea interes sa iasa la iveala urma de neregula n-a fost contestat ori recuzat de cei ce-ar fi putut s-o faca) a trecut la capitolul "pierderi admisibile" o tona de hirtie de ziar! Cu o asemenea cantitate, insa, daca s-ar fi cerut si obtinut intr-adevar o expertiza serioasa in cauza s-ar fi putut poate descoperi un amanunt surprinzator. Din respectiva materie prima nu-i exclus sa se fi reusit a se tipari exact numarul de buletine de vot suficient operatiei de cosmetizare a alegerilor in judet, dorita de catre cei interesati. Redactorul nostru n-a reusit sa depisteze vreo incercare a celor de la care te-ai fi asteptat sa purceada hotarit la astfel de gesturi menite a contacara eficient verdictul discutabil al procurorului. Cui i-o fi folosind, oare, ceata densa ce s-a raspindit in jurul acestui subiect?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.