Opinii

“Bip”-ul de la “Bac” “bate” plagiatul premierului

Corneliu Condurache
1 iul 2012 1395 vizualizări
“Într-un stat de drept toţi cetăţenii sunt egali în faţa legii“. Este o lozincă pe care o tot auzim în ultimii 22 ani.

Nu o dată ni s-a explicat în acelaşi timp şi faptul că Romania este un stat de drept. În ultimele zile cititorii Ziarului de Vrancea au putut afla cum doi  elevi din judeţ au fost eliminaţi din examenul de bacalaureat, ediţia 2012. Pentru că le-au sunat telefoanele mobile pe care le aveau la ei în timpul unei  probe de verificare a amintitei testări naţionale. Tot în zilele trecute scandalul privind acuzaţiile de plagiat referitoare la teza de doctorat în centrul căruia se află primul ministru al Romaniei a ţinut topul fluxurilor de ştiri naţionale şi internaţionale. Merită de remarcat că în timp ce acei doi elevi au fost sancţionaţi drastic pentru o abatere care nu s-a concretizat în vreo fraudare a exemenului amintit, premierul Victor Ponta continuă cu înverşunare, potrivit  propriei mărturisiri, “lupta”. Conform părerilor mai multor cunoscători care au văzut şi examinat teza de doctorat a lui Victor Ponta - care l-a avut ca îndrumător al menţionatei lucări pe un alt prim-minstru al Romaniei, Adrian Năstase - autorul ar fi copiat cuvant cu cuvant cel puţin 85 de pagini din alţi autori pe care nu i-a menţionat conform reglementărilor în vigoare. Că regulile sunt mai dure şi sancţiunile pe măsură în cazul examenelor susţinute de elevi obişnuiţi decat la doctoratele politicienilor n-ar fi o surpriză deosebită. O problemă ar fi, totuşi, cine le poate explica acelor doi elevi vranceni păţiţi  la Bacalaureatul din acest an pentru că le-au sunat telefoanele mobile, ce fel de stat de drept este Romania în 2012 ?!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
ionut, acum 4288 zile, 5 ore, 32 minute, 47 secunde
Profesorii au fost fara inima, obtuzi si intransigenti. Oricum Dumnezeu nu doarme.........
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.