Opinii

Duşuri cu minciuni “servite” abonaţilor Enet Focşani

Corneliu Condurache
28 iun 2012 2103 vizualizări
Nu este prima oară cand Enet îşi lasă abonaţii în plină vară fără apă caldă. Nici momentul ales pentru o asemenea măsură nu-i unul întîmplător. Ce-ar fi fost spre exemplu ca şefii Enet să fi hotărat sisterea apei calde acum o lună de zile, în plină campanile electorală ?

Iată însă ce spunea directorul societăţii producătoare şi distribuitoare de energie termică în sistem centralizat din Focşani  vineri, 22.06 2012 : “Vom opri apa caldă în tot oraşul. Sunt mai multe lucrări de făcut, este vorba de mutarea unei conducte la Mopaf, pe terenul celor care construiesc mall-ul, iar la noi se va demola un cazan. Avem întarzieri la investiţie, iar perioada în care credem că se va opri apa este între 2 şi 3 săptămani. Avem şi o întarziere la plata unei rate şi există riscul că dacă nu o putem plăti, să se oprească şi gazele. Noi sperăm să facem revizia şi să ne încadrăm în termen şi să nu fie probleme. Nu cred că cetăţenii se vor supăra că nu va fi apă caldă, se urgentează  astfel modernizarea”. Cu totul altceva invocă în legătură cu lăsarea abonaţilor Enet  din nou „cu ochii în soare” în plină vară, furnizorul de gaze al aceleiaşi „fabrici de căldură” a municipiului  reşedinţă  a  judeţului Vrancea: “GDF SUEZ Energy România sistează începând de pe 25 iunie, furnizarea gazelor naturale către S.C. ENET Focşani. Măsura vine ca urmare a creşterii semnificative a sumelor restante, aferente lunilor martie şi aprilie 2012, datorate de societatea amintită către GDF SUEZ Energy România S.A. În momentul de faţă S.C.  ENET SA înregistrează o creanţă scadentă de aproximativ 6,5 milioane lei. Activitatea de furnizare a gazelor naturale către clienţii noştri este reglementată în baza unor contracte comerciale care prevăd obligaţii pentru părţile semnatare. Deoarece S.C. ENET Focşani nu a respectat aceste obligaţii contractuale, compania noastră a notificat în cursul zilei de 19 iunie 2012 conducerea societăţii amintite cu privire la sistarea furnizării gazelor naturale. În prealabil, GDF SUEZ Energy România a depus eforturi susţinute în vederea eşalonării debitului restant. În ciuda demersurilor făcute de companie, SC. ENET Focşani nu a putut respecta termenii de plată conveniţi”. Citind cele două texte concluzia nu-i greu de tras: cineva cam minte. Ori conducerea Enet, ori GDF SUEZ ! Din păcate,  apare şi o mare problemă imposibil de rezolvat: abonaţii Enet nu pot nici măcar  în vara de graţie 2012, să  facă duşuri cu minciuni!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.