Opinii

Hiba indatorarii

Corneliu Condurache
1 iul 2006 845 vizualizări
Faptul in sine ca Focsaniul este o resedinta de judet inglodata in datorii n-ar fi unul ingrijorator.

Daca fondurile provenite din diversele tipuri de imprumuturi despre care ati putut citi in editia de ieri a Ziarului de Vrancea ar fi fost utilizate, intr-adevar, in directiile unei dezvoltari armonioase a municipiului in care traim. Iar aceasta sa fi fost facuta dupa un plan cit de cit logic. Numai dumneavoastra, locuitorii urbei indatorate, puteti desigur aprecia daca s-a petrecut pina acum ori sint semne ca se va intimpla au ba acest lucru in viitor. Dupa cum arata, insa, multe din strazile Focsaniului, peticite-n dorul leleii din vreme-n vreme, Piata Unirii cu aspect ca dupa razboi, Piata Moldovei gemind de eficiente sanitar-veterinare, cum au stabilit recente controale avizate, serviciile, dar mai ales pretul la care livreaza apa si energia termica furnizorii monopolisti ai agentilor mentionati de pe aceste meleaguri, peisajul tradeaza fara putinta de tadaga ceva. Nu pare de loc unul in care sa se fi apelat, in privinta modului de cheltuire a banilor proveniti din diverse surse, la vreo strategie apropiata de interesul cetateanului, de nevoile lui. Mai degraba, prioritare sint indicii c-a fost, cel putin pina acum, un paienjenis de interese ale unor persoane cu functii importante in administrarea orasului si firmele apropiate gastilor de partid care au privit si tratat, conform modelului de la judet, resedinta acestuia ca pe-o parte a feudei. Ori, in astfel de conditii, focsanenii, pe spatele carora sta, sau se rasfringe pina la final rambursarea imprumuturilor

pomenite, nu-si regasesc prea multe tangente ale doleantelor si problemelor de care se lovesc ei zi de zi cu lucrurile concrete pe care le vad raminind dupa epuizarea unor fonduri precum cele provenite din creditele municipale. Aceasta este, de fapt, principala hiba a indatorarii Focsaniului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.