Opinii

Sub efectele arsitei nepasarii

Corneliu Condurache
29 iun 2006 807 vizualizări
Cu mare probabilitate Romania va intra, peste mai putin de sase luni, in rindul tarilor Uniunii Europene.

Cum va patrunde tara noastra in acest veritabil club al tarilor civilizate impreuna cu noi, toti locuitorii ei, dar si-n ce stare vor face respectivul pas diversele domenii ale vietii social-politice de pe aceste meleaguri, s-a comentat si-n mod sigur se va mai face acest lucru. Redactorul acreditat pe justitie al Ziarului de Vrancea va informa in materialul publicat in editia de ieri a cotidianului nostru cum arata din punct de vedere ergonomic in aceste zile de canicula, salile de judecata din Focsani, cu amendamentul ca situatia este valabila si pentru celelalte judecatorii din judet. Peisajul pare unul din filmele absurde sau tragi-comice: justitiabilii aproape lesinind de cald si magistrati ori avocati costumati in robele care, avind de obicei culori inchise atrag si mai tare radiatiile sporind riscul temperaturilor ridicate in aceste zile toride. Oameni si asa stresati (pentru ca asta-i starea obisnuita a marii majoritati a celor ce ajung in astfel de situatii) scotind limbile de-un cot prin salile de sedinta cuprinse de atmosfera sufocanta,

irespirabila chiar si cu ferestrele deschise. Intr-un asemenea cadru, dominind fiecare molecula de aer respirat din edificiul aflat sub influenta zeitei cu balanta in miini, la ce ne putem astepta? Asortarea modului de impartire a dreptatii la conditiile in care este nevoit sa functioneaze domeniul a ajuns sa fie privit nu de putine ori ca un fenomen firesc. Vecin cu normalitatea specifica zonelor pustiite de arsita nepasarii.Trist, dar adevarat.


P.S. N-ar fi de loc rau ca politicienii ori alti oameni importanti in judet, care se straduie din rasputeri zilele astea sa-si faca simtita influenta prin cei aflati in competitie pentru accesul in functii de conducere in instantele vrincene, sa-si mai puna o problema. Cea a unor conditii minim acceptabile pentru locurile unde se da dreptatea in Vrancea.







În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.