Opinii

Frectii la sacul fara fund

Corneliu Condurache
23 iun 2006 933 vizualizări
In sedinta convocata "de indata" ieri a Consiliului Local Focsani a trecut proiectul privind concesionarea energiei termice in municipiul resedinta de judet.

Este, practic, un nou CEC in alb dat sistemului centralizat de incalzire din Focsani pe bani publici, care nu-i exclus sa aiba aceeasi eficienta ca si in anii trecuti. Atit timp cit nu se va abandona paguboasa strunire din haturi politice, ilustrata in cel mai sugestiv mod de prezenta grupului compact de consilieri locali apartinind exclusiv Partidului Social Democrat in Consiliul de administratie al ENET, de exemplu, este greu de sperat in modificari de substanta in evolutia pomenitei societatii de profil. Cea mai mare parte dintre acesti clienti politici nu vin decit sa-si ia cu nerusinare "tainul" iata, nu numai din buzunarele focsanenilor, ci a tuturor romanilor. Desi-i peste poate sa nu fie majoritatea constienti ca n-au de fapt vreo tangenta cu domeniul despre care-i vorba. Pentru asemenea surogate, recentul proiect aprobat de alesii legislativului focsanean s-ar putea sa nu reprezinte mai mult decit o frectie cu Diana aplicata unui picior de lemn. Daca nu se va topa tendinta de a trata astfel de societati de interes public ca pe niste veritabili saci faca fund pentru interese de gasca si politice, nu vom depasi fazele unor periodice pacaleli pe banii nostri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.