Opinii

Oprisan contra escadrilei avioanelor de hirtie

Corneliu Condurache
15 iun 2006 905 vizualizări
Actiunea protestatarilor de la Suraia a fost inca din primele momente curtata de politicienii locali care au vrut sa o confiste in folosul lor, intr-o proportie cit mai insemnata.

Cei mai insistenti au parut a fi liberalii care s-au infiintat prin zona cautind sa-l puna intr- o lumina nefavorabila pe Oprisan, iar o mina de ajutor a avut tentatia sa le dea si prefectul Oprea. Acestia s-au prezentat insa, in fata nemultumitilor, fara a avea vreo solutie, asa cum se presupune ca are orice politician responsabil atunci cind iese cu o asemenea ocazie in public. Ci numai repetind cu convingatoare sau mai falsa intonatie ca puterea rezolvarii doleantelor satenilor sta doar in Consiliul Judetean si-n pixul baronului. E ca si cum o armata ar pleca la batalia aeriana cu avioane de hirtie! Vazind cum decurg ostilitatile, "seful judetului" nici n-a asteptat alte invitatii. S-a dus la fata locului dupa ce s-a lamurit cum stau lucrurile si a inceput sa promita cum stie el bine sa o faca. Sa le vorbeasca celor adunati acolo despre "proiecte", "rezerve care se mai gasesc", "interventii la guvern"(!!!) si in timp record i-a facut pe suraieni sa incheie protestul. La cum s-au derulat etapele revoltei satenilor de la Suraia dupa etapa de marti, Oprisan pare invingator detasat. Nu-i vorba, cu suspectul ajutor al oponentilor sai teoretici, care au crezut ca mergind in fata nemultumitilor cu miinile-n buzunar si pozind cu mina grava in fata camerilor de luat vederi vor face lumea sa cada pe spate de admiratie si sa-i ovationeze. Daca reuseste si macar in parte sa-si tina promisiunile pe care le-a facut fara economie, in foamea de imagine perpetua in care se afla primul inculpat al judetului, le-a servit o lectie usturatoare naivilor lui adversari politici. Nu-i exclus, la modul cum au curs unele momente ale actiunii, ca anumite miscari sa fi fost chiar usor stimulate de specialisti in ale pescuitului in ape tulburi, mai ales ca nu-i dificil de banuit in ce fief electoral s-a petrecut totul.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.