Opinii

Fuga de nesimtirea atotstapinitoare

Corneliu Condurache
14 iun 2006 851 vizualizări
"Nesimtitul e greu de incadrat, apare peste tot, nu este permiabil la aluzii si incearca sa stampileze cu prezenta lui mediul in care traieste".

Este concluzia unui volum care se va lansa la sfirsitul acestei saptamini la Bucuresti si se numeste sugestiv "Ghidul nesimtitului"- fals tratat despre performanta nesimtirii. Poate n-ar strica sa facem un exercitiu. In care sa incercam sa vedem cite din cele zece reguli ce definesc lipsa bunului simt pot fi

cu usurinta depistate in atitudinea - de atitia ani, dar in special din aceste zile pentru ca-s proaspete-n memorie cele mai recente manifestari - politicienilor locali importanti din Vrancea. Iata care ar fi, conform autorului, cele zece reguli:

1-Fii strident

2-Nu te gindi la ceilalti

3-Patrunde pretutindeni

4-Fa prozeliti

5-Batjocoreste lucrurile grave

6-Arata-te opac la argumente

7-Cauta mereu prim-planul

8-Evita sa-ti pui intrebari

9-Convinge lumea sa se plieze pe setul tau de valori

10-Nu uita ca marele tau dusman e bunul simt

Nu-i asa ca multe se potrivesc "manusa" la ceea ce sinteti obligati sa "admirati" de ceva timp, oriunde va aflati in localitatea in care va duceti traiul?. E inca o dovada ca in special pe aceste meleaguri sintem contemporanii unor vremuri nu tocmai de invidiat. In care nu-i dificil de constatat: se inalta si iese in evidenta atotstapinitoare, ne invadeaza parca, nesimtirea... Este, poate, si cel mai plauzibil motiv pentru care, se stie, multi semeni ai nostri vrinceni in numar mai insemnat decit prin alte

colturi ale tarii isi cauta mediul unui trai decent la mare distanta de locurile natale. Fug de nesimtirea care i-ar conduce, rinjindu-le dispretuitor si explicindu-le demogogic cit de mult se jertfeste ea pentru ei aici acasa dupa ce le-a furat, precum cel mai ordinar sut, banii din propriile buzunare. Ceea ce, sa recunoastem, e greu de suportat daca nu esti... nesimtit..


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.