Opinii

Autosuficienţa dăunează electoral

Cătălin Stancu
10 mai 2012 1568 vizualizări
Pedeliştii n-au învăţat nimic din evoluţia post-decembristă a partidelor de pe scena politică. N-au învăţat nici măcar din propria istorie (foarte scurtă). Aşa că, de circa 2 ani, PDL se află în picaj.

După unii abrupt, după alţii lin. Dar sigur. Teritoriul este o oglindă a ceea ce se întamplă la Bucureşti. Iar la organizaţia Vrancea, oglinda are numeroase fisuri. În 2008, valul PDL şi rezultatul alegerilor locale din Focşani l-au impus pe tanărul Alin Trăşculescu în fruntea organizaţiei judeţene. Acelaşi val şi rezultatele alegerilor parlamentare din noiembrie 2008 i-au consolidat poziţia. Guvernările Boc, prima parte împreună cu PSD, păreau fără sfarşit pentru Trăşculescu şi oamenii din jurul său. Şi au pornit la treabă … nefăcand nimic. Pauza provizorie a devenit permanentă. Lipsa de experienţă politică, sistemul de promovare în partid şi în instituţiile publice, modalitatea de dialog şi de colaborare, „strategia” managerială au alimentat şi au umflat balonul de săpun numit PDL Vrancea 2008-2012. În realitate, PDL Vrancea a început să deconteze propriile greşeli (precum şi pe cele guvernamentale) încă din 2009. Rezultatul alegerilor prezidenţiale din decembrie 2009 a reprezentat doar un acoperiş al castelului de nisip clădit de pedeliştii vranceni. Şefii s-au împăunat cu nişte scoruri electorale care, de fapt, nu le aparţineau nici pe departe. S-au înfoiat cu procente de peste 30% deşi nu făcuseră nimic pentru a le obţine. Şi au perseverat în acelaşi stil. Trăşculescu, Mustea, Pîrcălăbescu, Tănase aveau „treburi importante” prin Capitală şi nu se puteau ocupa de organizaţia judeţeană. Mai ales că lucrurile mergeau ca „unse” prin Vrancea. Atat de „unse” că scarţaiau din toate încheieturile. În consecinţă, acum cad bucăţi mari din castelul de nisip. Membri mai vechi sau mai noi fug care încotro. Simpatizanţii s-au răsfirat iar votanţii sunt căutaţi cu lupa. Continuand în aceeaşi manieră, tot cu lupa se vor uita şefii portocalii şi la numărul de voturi din procesele verbale ale scrutinului din 10 iunie.



Unul dintre cei mai experimentaţi jurnalişti vrînceni, Cătălin Stancu lucrează în presă din anul 1996 şi în prezent este corespondent la Antena 1. De cîţiva ani, publică pe blocul politicadevrancea.blogspot.com.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
moroiu, acum 4366 zile, 7 ore, 27 minute, 50 secunde
trascurlescule, lasa-ne, bre, ca ne-ai facut zob, ne-ai luat banii, ne-ai baut bautura, ne-ai mancat mancarea, ne-ai dus de nas si stateam ca prostii sa te asteptam in fata la Cupidon in speranta ca citeste integral
ace, acum 4366 zile, 16 ore, 32 minute, 54 secunde
Trasculescule dute nene la ...... si joaca fotbal ca de politica nu esti bun. Dar nici acolo nu vei mai fi primit ca numai ai imbarligat lucrurile, ai mintit pe toata lumea si nu ai ajutat cu nimic pe citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.