Opinii

Cine a trimis “la podea” PDL, în “ringul’ politicii vrancene

Corneliu Condurache
2 mai 2012 2511 vizualizări
Ieri a fost ultima zi în care s-au depus candidaturile pentru alegerile locale din 10 iunie 2012. La cum arată semnalele apărute pînă acum în spaţiu public pe diferite căi, este posibil ca-n urma rezultatelor scrutinului de peste 39 de zile să rezulte una dintre cele mai dezechilibrate scene politice locale din 1990 încoace.

Asta presupunînd, desigur, că Uniunea Social Liberală (formată din Partidul Social Democrat, Partidul Naţional Liberal şi Partidul Conservator) va rămîne şi va acţiona pe toată perioada mandatului  viitor ca alianţă politică în structura şi scopurile declarate la înfiinţare. Principala vină pentru o astfel de realitate o au cei care au condus (sau mă rog, ar fi trebuit să o facă) organizaţia PDL Vrancea. Deşi timp de 5 ani şi jumătate din ultimii 8 cît respectiva formaţiune politică a fost la putere numeroşi PDL-işti vrînceni au beneficiat de pe urma acestei situaţii, acum, cînd s-au văzut de doar cîteva zile în opoziţie, partidul pare unul lăsat în părăsire. Celebra zicală “La plăcinte, înainte, la război înapoi!”se potriveşte cum nu se poate mai bine în cazul concret al PDL Vrancea din aceste zile. O asemenea stare de lucruri este rezultatul următorului comportament. Odată ajuns la “masa ”încărcată de "bucate", şi implicit  avantajele puterii, nu datorită meritelor proprii ci prin cîştigarea competiţiei prezidenţialelor de către Traian Băsescu, nimeni dintre şefii PDL Vrancea nu s-a gîndit că politica organizatorică “fardată” practicată de ei în judeţ n-are cum dura o veşnicie.Si că alegerile nu se vor cîştiga mereu doar cu lozinca"noi sîntem oamenii lui Băsescu". Încă de la alegerile pentru Primăria Tulnici de anul trecut conducerea democrat-liberalilor vrînceni a demonstrat că pune mai mare bază pe racolări de la alte partide decît pe crearea şi dezvoltarea organizaţiei sale, materializată prin promovarea candidaţilor proprii. Deşi s-au “fript” binişor cu strategia menţionată la Tulnici, au dat dovadă că n-au învăţat nimic. Pentru alegerile de anul acesta cît timp au fost la putere “păţiţii” şefi ai PDL Vrancea au mizat în continuare să se “cîrpească” pe 10 iunie în special pe racolarea primarilor de la PNL. Căderea Guvernului Mihai Răzvan Ungureanu i-a arătat, însă, ’în toată splendoarea” cu pantalonii în vine pe amintiţii strategi. Plecării propriilor primari de această dată (vezi cazurile Suraia, Poiana Cristei)  adăugîndu-i-se nu doar refuzul racolaţilor de a mai răspunde “avansurilor”(vezi cazurile Mera, Reghiu), dar şi lăsarea cu “fundul în baltă” a PDL-iştilor şi de către fostul lor prefect, Sorin Hornea. Dacă la toate acestea mai adăugăm amănuntul, deloc nesemnificativ, că-n toată această periodă nici unul din miniştri sau foştii miniştri ai partidului, originari din Vrancea, n-a dat vreun cît de firav semn că-l interesează ceva din ce se întîmplă cu organizaţia care l-a făcut, totuşi, mare şi important; dar şi episodul Sorina Plăcintă din Parlamentul Romaniei, de la ultima Moţiune de Cenzură, nelămurit încă. Avem imaginea completă a unui partid făcut K.O în “ringul” politicii din Vrancea şi “numărat”. Se mai ridică?
   


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Omul politic, acum 4375 zile, 17 ore, 59 minute, 20 secunde
NU si vreau sa cred ca vor avea soarta PNT-ului. Bine a spus SP. Nu vor muri caii. Desi tarziu in al 25 -lea ceas, s-a produs schimbarea salvatoare a Romaniei. Nici astia nu sunt sfinti, dar opresc, citeste integral
S.P, acum 4376 zile, 56 minute, 41 secunde
@P.s. Nu mor cainii cand vor prostii!
P.S., acum 4376 zile, 1 ora, 18 minute, 46 secunde
Sigur ca nu se mai ridica: este un partid de gainari! As vrea sa mai traiesc un an si sa ma conving ca se vor duce toti la groapa de gunoi a Istoriei!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.