Opinii

PDL Vrancea- balonul de săpun

Corneliu Condurache
29 apr 2012 1974 vizualizări
Ceea ce am văzut zile trecute în Parlament continuă în ritm susţinut în Vrancea. Este vorba despre degringolada Partidului Democrat Liberal. Apropierea datei limită de depunre a dosarelor candidaţilor pentru alegerile locale, marţi 1 Mai 2012, precum şi pierderea guvernării de către PDL ca urmare a votării la sfîrşitul săptămînii trecute a moţiunii de cenzură scoate « la vedere » realitatea în toată splendoarea ei.

Primarii în funcţie din diferite comune ale judeţului, consideraţi apropiaţi  ai  lui Alin Trăşculescu şi pe care Alianţa pentru Vrancea (alianţă electorală din care alături de PDL mai fac parte Uniunea Naţională pentru Progresul Romaniei, Partidul Ecologist Roman şi Partidul Naţional Ţărănesc Creştin şi Democrat) miza să o reprezinte în alegerile din 10 iunie, trec unul cîte unul la concurenţa reprezentată de Uniunea Social Liberală (formată din Partidul Social Demcrat , Partidul Naţional Liberal  şi Partidul Conservator), tocmai ajunsă la guvernare. Deşi şefii PDL invocă presiuni din partea lui Oprişan şi Nini Săpunaru,  justificarea este una destul de subţire. Alin Trăşculescu şi cei de lîngă el ar trebui să explice ce au făcut ei în toţi aceşti ani, cînd partidul lor a fost la putere ( totuşi, 5 ani şi jumătate, în perioada 2004-2008, 2 ani, iar în perioada 2008-20012, aproape 3 ani şi jumătate) încît să nu ajungă  acum exact  în situaţia în care era PD în 2004 în judeţ. Cînd  riscă să aibă liste de candidaţi incomplete sau chiar de loc în unele comune pentru scrutinul localelor. Probabil foarte puţin, din moment ce PDL seamnă foarte bine în aceste zile, cel puţin în Vrancea, cu un balon de săpun.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.