Opinii

“Duelul Caţavencilor” din Vrancea, în vremuri noi

Corneliu Condurache
26 apr 2012 2623 vizualizări
Zilele acestea am mai avut un exemplu în judeţ despre cum pot strica politicienii, atunci cînd “îşi bagă coada”, protestele legitime ale propriilor alegători. Este vorba despre acţiunea “spontană “ de blocare a Drumului European E85 de către utilizatorii drumului DN2 N Bogza-Dumbrăveni-Dumitreşti-Chiojdeni-Jitia. Nemulţumirea justificată a oamenilor a fost transformată într-o scenetă, destul de prost regizată şi intrepretată de către deputatul şi şeful PNL Vrancea, Nini Săpunaru, şi apropiaţi de-ai săi

Cu scopul inconfundabil de a folosi electoral în campania în care deja s-a intrat neoficial, suferinţa locuitorilor din acea zonă a judeţului. Ce uită să precizeze politicianul menţionat este că drumul amintit nu arăta mai grozav nici în perioada cît partidul său a fost la putere. Atunci însă n-a încolonat pe nimeni cu pancarde ca să blocheze E85-ul. În acei ani bineînţeles, precum în piesele lui Cragiale, actualii guvernanţi care ridică acum din umeri  şi le povestesc vrîncenilor obligaţi să facă slalom printre gropile răsărite în DN2N, ca după bombardament, ba că nu-s fonduri, ba că drumul a fost transformat nerealist din judeţean în naţional, jucau în rolul interpretat ieri şi alaltăieri de Săpunaru. Şi plîngeau “sfîşietor”,  tot “cu  lacrimi de crocodil” pe umerii celor nevoiţi să-şi macine nervii  şi mijloacele de transport  pe asemenea căi de rulare. Pentru a realiza cum se folosesc politicienii de astfel de ocazii, să privim şi să analizăm, faţă-n faţă, cîteva fragmente din “duelul Comunicatelor de presă”. Purtat în aceste zile prin intermediul presei de către Nini Săpunaru şi actualul prefect de Vrancea, Dragoş Mircea aflaţi, culmea, altă dată pe aceeaşi baricadă, iar acum pe poziţii diferite. “Sunt alături de oamenii care au ieşit în stradă, nemulţumiţi de starea drumului pe care circulă zilnic. În calitatea mea de preşedinte al PNL Vrancea şi de parlamentar ales în colegiul Dumitreşti mă declar solidar cu cei care au protestat paşnic ieşind în stradă pentru că nu mai pot suporta nepăsarea actualei puteri portocalii.”-  spune caţavencian Nini Săpunaru. Îi răspune exact în acelaşi ton prefectul Dragoş Mircea: ”Sunt foarte îngrijorat de starea drumului național 2N Bogza-Caiata-Dumbrăveni-Dumitrești-Jitia, mai ales că, atunci când mă întâlnesc cu locuitorii de pe Valea Râmnicului, circul pe același drum și întâmpin aceleași probleme tehnice cu care se confruntă zi de zi cetățenii județului Vrancea. Le înțeleg nemulțumirea și nevoia ca acest drum să fie reabilitat, le înțeleg și protestul de astăzi, am purtat discuții în acest sens cu reprezentanții Ministerului Transporturilor și ai CNADNR și am primit asigurări că reabilitarea drumului național 2N este prioritară.”   
”Gargara cu gargară se tratează” între politicieni, după cum putem lesne constata.

 

Corneliu Condurache



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
cosmin, acum 4380 zile, 22 ore, 27 minute, 36 secunde
Ce e mai rau e ca la mijloc sunt totusi niste OAMENI.Unii ii folosesc-PNL,altii ii bat si ii ingrozesc,ii legitimeaza si ii fugaresc-PDL.Ii mai pasa cuiva si de oameni?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.