Opinii

Comisia de la Economic care vine prea tîrziu

Corneliu Condurache
25 apr 2012 2186 vizualizări
Care va fi deznodămîntul subiectului incendiar de la Colegiul Economic “Mihail Kogălnicenu” din Focşani, prezentat încă din ediţia de ieri a Ziarului de Vrancea, este dificil de anticipat acum

 Întrucît este complicat să se  pronunţe cineva fără vreo umbră de îndoială, cine şi cît are dreptate din ceea ce se discută în aceste zile despre prezumtiva relaţie. Aşteptările stabilirii unui verdict sînt acum integral, iată, direcţionate spre acea “comisie de cercetare disciplinară” stabilită de Consiliul de administraţie al unităţii de învăţămînt  amintite. ”În maxim 30 de zile raportul trebuie să fie finalizat“, preciza ieri inspectorul şcolar general al judeţului, Stan Rogoz. Cum o va face,  vom vedea. O întrebare însă se pune. Despre acest caz în liceul cu pricina s-a vorbit neoficial, fie şi pe la colţuri, de mai multă vreme. Inclusiv la o rubrică săptămînală de pamflet a cotidianului nostru s-a pomenit acum cîteva săptămîni despre „bîrfele” care circulă în liceu de ceva vreme. Imposibil să nu fi ajuns măcar frînturi din asemnea discuţii şi pe la urechile unor  membri din conducerea colegiului. De ce oare Consiliul de Administraţie al liceului – care, repet, e greu de crezut că n-a auzit nimic despre caz, pînă ieri - n-o fi constituit  încă de atunci o comisie precum cea de acum de la care se aşteaptă totul? Ar fi fost în primul rînd mult mai prudent ca problema să fie gestionată de astfel de persoane, şi nu lăsată la mîna unor  elevi de liceu, care au declanşat o criză aproape fără precendent pentru şcoala în care studiază. Probabil că amploarea dezvăluirilor ar fi fost cu mult diminuată, dacă problema ar fi fost abordată în mod înţelept înainte de a ajunge în spaţiul public. Avem prin urmare din nou de a face cu o altă comisie dintr-o instituţie a colectivităţii noastre care vine iarăşi mai tîrziu decît ar trebui.

 

Corneliu Condurache


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
cititor, acum 4381 zile, 10 ore, 46 minute, 51 secunde
dl.Condurache ARE DREPTATE.....
nicu, acum 4381 zile, 22 ore, 47 minute, 43 secunde
Da, geniala ideea!! Cum apare o barfa, hop o comisie!! Domnul Corneliu Condurache cred ca a inceput araturile de primavara!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.