Opinii

O fi bine, o fi rău?!

Corneliu Condurache
24 apr 2012 1842 vizualizări
Desigur, mai sînt cîteva zile pînă la depunerea candidaturilor; apoi urmează campania electorală care va dura şi ea aproape o lună calendaristică, şi-n timpul căreia se mai pot schimba destule.

 La cum se văd lucrurile în Vrancea înaintea celor două repere, scrutinul din 10 iunie nu prea seamănă cu nici unul din cele anterioare. O primă şi importantă cauză a existenţei unei astfel de realităţi pare a fi cea a determinării competitorilor la aceste alegeri. Iată spre exemplu: Partidul Democrat Liberal îşi propune, conform obiectivelor anunţate public de şefii săi de la centru, conservarea numărului de primari şi de preşedinţi de Consilii Judeţene obţinut la alegerile din 2008. Pentru judeţul nostru asta se traduce în menţinerea celor nouă primari pe care PDL îi are în Vrancea, şi probabil a consilierilor judeţeni şi locali de atunci. Numai că la scrutinul trecut democrat-liberalii erau al treilea partid în judeţ, într-un clasament realizat în funcţie de procentele obţinute, după PSD şi PNL. De regulă, în politică, precum şi în viaţa reală de altfel, cînd îţi propui puţin sînt mari şanse să obţii şi mai puţin. Ca să nu amintim şi de un alt aspect: dacă nici cei care concurează în alegeri nu cred în şansele lor, ce atitudine pot avea, oare, alegătorii? În altă ordine de idei, dacă într-un asemenea context considerăm Uniunea Social Liberală ca o alianţă ce va dăinui pe perioada întregului mandat 2012-2016, se prea poate ca după 10 iunie anul acesta să avem în Vrancea una dintre cele mai  dezechilibrate scene politice din ultimele cicluri electorale. Ştiind cine-s actorii (politici) din judeţ şi care le sînt obiceiurile, nu poţi să nu te întrebi: o fi bine, o fi rău?!

 

Corneliu Condurache


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.