Opinii

Gest de bucurie sau salut nazist?

Ziarul de Vrancea
19 apr 2012 1093 vizualizări
Ştefan Radu a fost audiat în legătură cu incidentul din finalul meciului Lazio-Napoli

Fundaşul Ştefan Radu a fost audiat timp de o oră şi jumătate, de procurorul federal Stefano Palazzi din cadrul Federaţiei Italiene de Fotbal (FIGC), în legătură cu gestul asemănător salutului nazist făcut la finalul meciului cîştigat de Lazio, 3-1, cu Napoli, în Serie A, din 7 aprilie. Avocatul clubului Lazio, Gian Michele Gentile, a afirmat, înainte de audiere, că deţine imagini care arată că jucătorul nu a făcut acest gest. Radu a ieşit de la audieri fără a face vreo declaraţie. "Radu nici măcar nu ştie ce înseamnă fascismul. Într-un video de pe Youtube pe care l-am prezentat procurorului, între îmbrăţişări şi felicitări, se vede ce face: Radu salută suporterii, se întoarce, este rechemat şi ridică braţul. Politica nu mai există în vestiarul echipei Lazio de cînd a plecat Di Canio", a spus Gentile.Potrivit avocatului, decizia privind o eventuală procedurăm disciplinară împotriva jucătorului va fi luată în 15 zile. "Cred că va primi o amendă. Dar noi am demonstrat cum sînt faptele, sperăm că totul s-a rezolvat", a precizat Gentile. Ştefan Radu a salutat galeria echipei romane cu un gest asemănător salutului nazist, după meciul cu Napoli, scor 3-1, din etapa a XXXI-a a campionatului Italiei, conform imaginilor prezentate de presa italiană. "Printre atîtea gesturi de bucurie, a fost fotografiat şi salutul fundaşului ştefan Radu către Curva Nord. Romanul i-a salutat pe tifosi cu braţul drept ridicat, într-un fel de salut roman", a scris duminică agenţia Ansa. La 8 aprilie, Lazio Roma a dat publicităţii un comunicat, pe site-ul oficial, în care susţine că gestul lui Ştefan Radu de la finalul meciului cu Napoli nu face apologia fascismului, fundaşul doar sărbătorind victoria alături de fani.
În 2006, căpitanul de atunci al formaţiei Lazio Roma, Paolo Di Canio, a fost suspendat pentru un meci şi amendat cu 10.000 euro, în urma salutului nazist de la meciul cu Livorno. Pentru un salut asemănător, Di Canio, în vîrstă de 37 ani, fusese suspendat o etapă şi în urma partidei Lazio - Juventus Torino, scor 1-1. De asemenea, atacantul italian a fost amendat cu 10.000 euro în martie 2005, pentru un gest asemănător la jocul cu AS Roma. Di Canio afirmase atunci că modalitatea de a-şi manifesta bucuria în teren nu are nici o legătură cu politica, dar Comisia de Disciplină a considerat că un salut în acest fel nu poate fi interpretat ca un element de bucurie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.