Opinii

Campanie electorală cu intrebari “sapate” de raul Zabala

Corneliu Condurache
17 apr 2012 2958 vizualizări
Apărută în zilele sărbătorilor de Paşti, ştirea avand ca subiect surparea unei porţiuni din drumul judeţean DJ 205 D care a lăsat izolaţi locuitorii comunelor vrancene Spulber şi Nereju a fost şi beneficiara unui context “favorabil”.

Datorită lipsei subiectelor cu impact la public din această periodă, ea s-a bucurat de o atenţie a televiziunilor centrale greu de imaginat în condiţii normale. Ieri, majoritatea televiziunilor cu acoperire naţională aveau reprezentanţi la faţa locului. Iar unde-s camere de luat vederi, cameramani, reporteri şi transmisii în direct, locul prezintă carateristicile ideale pentru a deveni un excelent prilej de campanie electorală. Mai ales că perioada - foarte aproape de scrutinul pentru locale din 10 iunie - este cum nu se poate mai potrivită pentru o asemenea utilizare. Ca atare, nu-i de mirare că au "defilat" prin preajma porţiunii dispărute din DJ 205 D ,trimişii Prefecturii Vrancea şi ai Consililui Judeţean, precum şi Sorin Hornea şi Marian Oprişan în persoană, în afara primarilor din Spulber şi Nereju. Problema-i că toţi politicienii şi reprezentanţii lor susamintiţi apar prin astfel de ocazii, cum ne-au obişnuit, mult mai tîrziu decît ar fi fost bine şi util să o facă. Să ne închipuim, de pildă, ce s-ar fi întîmplat acum dacă în urmă cu vreo şapte-opt luni s-ar fi întîlnit în acelaşi loc, afectat astăzi de “furia” Zăbalei, prefectul judeţului Vrancea şi preşedintele Consiliului Judeţan. Şi ar fi luat măsurile necesare de comun acord,ca respectivul tronson aflat “în proces de modernizare” să nu se mai comporte de parcă ar fi fost făcut din plastilină la prima topire a zăpezii din 2012, însoţită de o ploaie mai consistentă. Dacă toate acestea s-ar fi petrecut ar fi însemnat, desigur, că nu ne-am mai fi aflat în Vrancea, cu Marian Oprişan şi Sorin Hornea aflaţi în scaunele ocupate, de ei ,în aceste zile ,şi n-am mai fi avut parte de scene de campanie electorală “săpate”-n drumuri asfaltate ale judeţului de raul Zăbala. Cei care s-ar fi bucurat cel mai mult să fie aşa, ar fi fost în primul rînd,probabil, locuitorii comunelor Spulber şi Nereju, rămaşi acum rupţ de lume. Cum ne aflăm însă, exact în Vrancea suspomenită, nu ne rămîne decît să asistăm la scenele şi scenetele prezentate de massmedia şi să ne întrebăm “ce-ar fi fost dacă?” dar şi mai ales, “pană cînd?”


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
ha ha ha, acum 4363 zile, 14 ore, 19 minute, 27 secunde
Hotzul din gara striga hotii! Ce ca**&ca**&nar e M.O.! Are judetul pe mana din 1990, judetul arata ca draaaacul, Focsaniul la fel! Da vina pe UMB? Hei, people, unde are ranch-ul UMB? E de citeste integral
, acum 4363 zile, 20 ore, 57 minute, 56 secunde
Hai mai, ce dreacu', nu scrie nimeni nimic? Nu v-a trecut mahmureala?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.