Opinii

Cine va plăti pentru deszăpezirea făcută după ureche?

Mihai Boicu
26 mar 2012 1063 vizualizări
Întrebarea este retorică, desigur, pentru că răspunsul e cunoscut de toţi: nimeni. Să analizăm fiecare situaţie în parte.

La drumurile naţionale avem Secţia Drumurile Naţionale, firma angajată să deszăpezească şi Instituţia Prefectului. UMB Spedition a pierdut contractul, dar să nu credeţi că Dorinel Umbrărescu a suferit vreo mare gaură financiară. Omul de afaceri băcăuan va fi în continuare legat ombilical de contractele publice şi îşi va spori averea din banii contribuabililor. În rest, şefii instituţiilor responsabile nu au păţit nimic şi vor defila în continuare cu PDL, lăudîndu-se cum au scos ţara din criză cu profesionalismul lor. Pe drumurile judeţene au acţionat utilajele firmei Sotirex, care nu au reuşit să acopere toată reţeaua de drumuri aşa cum trebuie. Marian Oprişan a acaparat atenţia opiniei publice cu solicitarea de a se declara starea de urgenţă, astfel încît nu este în pericol să piardă capital electoral din această cauză. A treia situaţie întîlnită în timpul iernii este cea a localităţilor din Vrancea, unde primarii au trebuit să arate cît de competenţi sînt. Şi aici ajungem în Focşani. Oamenii nu au putut circula foarte multe zile cu maşinile. După aceea, cînd au îndrăznit să iasă cu autoturismele s-au lovit de străzi necurăţate sau curăţate prost, chiar dacă sînt arterele principale ale oraşului, munţi de zăpadă pe străduţele lăturalnice şi în parcări. Iar acest coşmar a durat multe zile după ce ninsoarea încetase. Cine va plăti? Nimeni. Primarul Decebal Bacinschi a fost aruncat din nou în lupta electorală pe care, foarte probabil, o va cîştiga fără probleme. Oamenii au uitat de zăpadă şi l-au pus  pe  edilul Focşaniului pe primul loc în sondaje. Unul din motive este halucinat: a stat atît de mult în scaunul de primar încît s-a săturat de furat, în timp ce un primar nou venit ar fi “hămesit” după bani. Să revenim la deszăpezire. Motivul pentru care contractele pe bani publici se dau clienţilor din lumea afacerilor, pentru care lucrările sînt făcute după ureche, pentru care nu se investeşte în utilaje performante şi toţi vor doar bani este acela că electoratul nu sancţionează niciodată pe nimeni. Cel puţin în Vrancea. La noi poţi să dai contracte cui vrei, să furi cît vrei, chiar să nu lucrezi cît vrei. În ochii electoratului contează cît de tare ţipi în public, dacă ai sau nu părul alb, dacă şef ţi-e Băsescu sau nu sau cine scoate o hîrtie cu chipul lui Eminescu înainte de a a intra la vot. Din acest motiv şi în iernile care urmează vor fi exact aceleaşi probleme, aceiaşi oameni, aceleaşi scandaluri şi acelaşi final previzibil. 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.