Opinii

Cum ar fi putut esua aviara urzita de spioni

Corneliu Condurache
24 mai 2006 835 vizualizări
Daca ultimele dezvaluiri legate de gripa aviara au sau nu vreo legatura cu realitatea, ramine sa fie dovedit si totodata la aprecierea fiecarui roman.

Nu este simplu de justificat si poate nici "de inghitit" de unii consumatori, cei carora le-a fost destinata aceasta ultima varianta, chit ca ea introduce spectaculos in ecuatie "spionii". Cum or fi putut acestia, de pilda, sa trimita molima la noi, iar la ei sa nu ramina nici urma - cum precizau surse credibile chiar de la

fata locului ieri seara in direct pe o televiziune cu acoperire nationala - n-ar fi rau, totusi, sa explice cineva. Fie in limbajul specialistilor in domeniu, fie poate mai nimerit in cel al muritorilor de rind.

In orice caz, ultimele evolutii par mai degraba a se incadra in isteria care a cuprins mai ales politicienii din diverse zone, dar si autoritatile in aceste zile. Si seamana binisor intre altele si a consistenta reglare de conturi. Mai ales ca, amanunt ce nu se cuvine a fi neglijat, pretinsele socante descoperiri cuprinse intr-un Raport al serviciilor secrete se ivesc in paralel cu zvonurile ce dau destul de sigura schimbarea din fruntea Serviciului Roman de Informatii a actualului sef. Nu-i cam ciudata coincidenta? Si in plus, sa ne imaginam cum i-ar mai fi pus, de pilda, "cu botul pe labe" pe spionii ungurii si pe cei slovaci, domnii directori Duta si Calistru ai Directiei Sanitar Veterinare Vrancea, daca ei si-ar fi facut la noi in judet, treaba. Asa cum prevad sarcinile lor de serviciu, dar nu in ultimul rind si legile in vigoare din Romania, in

baza carora cei doi incaseaza fumusele salarii din bani publici . Probabil ca n-ar mai fi existat in primul rind respectivul vrincean care sa-si vinda in tot judetul puii achizitionati de la Codlea la preturi de chilipir, iar planul urzit de banuitii dusmani ai tarii de peste granite ar fi esuat lamentabil.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.