Opinii

Nu mai vreau să trăiesc bine!

Ziarul de Vrancea
28 feb 2012 3040 vizualizări
Deşi pare bizar, nu mai vreau să trăiesc bine. Am în vedere două considerente: 1. În popor se spune că de prea mult bine poţi să înnebuneşti şi eu nu vreau s-o păţesc.

2.Traiul bun îţi atrofiază gîndirea şi simţurile, trăgîndu-te spre vegetare, spre lene.
A trăi bine echivalează cu a nu avea grija zilei de mîine. Ce plictiseală! A trăi bine înseamnă să te distrezi, să călătoreşti, să vezi lumea? Da, dar şi nesiguranţa persoanei.Terorişti, prăbuşiri de avioane, scufundări de vase elegante de croazieră etc. Cred că am ales neinspirat momentul să nu mai trăiesc bine. După alegerile locale din iunie va fi foarte la îndemîna romanilor să trăiască bine. Salvatorul neamului, nenea Dan , şeful Partidului Poporului, va da fiecărui roman cîte 20.000 de euro. Va fi un fel de pomană, anticipată de ceasurile de perete care deja dau ora exactă prin casele credulilor. Eu nu am noroc la pomană! Nu revin deci la hotărîrea de a refuza să trăiesc bine. Nu vreau să mă îndop cu bunătăţile venite ca mană cerească şi să-mi petrec viaţa într-un divertisment continuu. Noua prosperitate dăunează grav sănătăţii, alături de ţigări, alcool şi femei. Rămîn consecvent noului meu stil de viaţă: Nu mai vreau să trăiesc bine! Voi opta pentru o existenţă normală, de bun simţ, cu două ore de televizor pe zi, mers pe jos de dimineaţa pînă seara, căldură puţină în apartament , apă caldă la marile sărbători naţionale, pîine neagră lăsată la învechit şi multe verdeţuri de sezon recoltate manual din pădurile patriei. Vorbele mele trebuie să fie în atenţia politicienilor care ne vor binele. Sloganul devenit celebru şi aducător de profit nu mai interesează pe nimeni. Dacă în deceniile următoare aleşii neamului vor considera că s-au ajuns şi că a venit vremea să se sacrifice pentru cei mulţi, poate că şi noi, poporul, vom fi dispuşi ca printr-un simplu semn de punctuaţie să renunţăm la refuzul de a trăi bine şi să recunoaştem într-o zi: Nu mai vrem să trăim bine!

Vasile Lefter


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
Andrei Lefter, acum 4436 zile, 17 ore, 54 minute, 59 secunde
E frumos sa vezi ca inca se pastreaza o anumita ordine si decenta in scriitura online: cei talentati scriu deasupra, cei mai putin inzestrati se multumesc sa comenteze sub articol, protejati de citeste integral
Titi, acum 4438 zile, 16 ore, 47 minute, 45 secunde
Mai, astia de la ZdV, da' pe unul mai tanar nu ati gasit sa-l puneti sa scrie coloane la ziar?!
relu, acum 4438 zile, 22 ore, 35 minute, 11 secunde
Singur si-a dat sentinta, Inca de pe timpul oastei, Ca e literat in stiinta, Pana la genunchiul broastei !
cotofana, acum 4439 zile, 54 minute, 2 secunde
Muta-te la Purcelesti,pune mana pe sapa,plimba-te prin cimitirul de langa casa soacrei,umbla hai-hui pe prundul Putnei si ai sa vezi cat de bine ai sa traiesti.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.