Opinii

Ţigăeru, între coincidenţă şi posibilă soluţie

Corneliu Condurache
22 feb 2012 3425 vizualizări
Să ne amintim: pe 13 Februarie 2012 Marian Oprişan cerea printr-un Comunicat de presă, stîrnind destule nedumeriri, demisia subordonatului său politic, Decebal Bacinschi! „Primarul Decebal Bacinschi şi viceprimarii Bogdan Matişan şi Vasile Dobre au obligaţia legală să ia toate măsurile pentru a deszăpezi oraşul (....)

Primarul Decebal Bacinschi ori rezolvă această situaţie ori îşi prezintă demisia, alături de cei doi viceprimari”. Răspunsul primarului PSD de Focşani a fost la rîndul său la fel de curios. “Nici nu ştiu dacă îmi poate cere aşa ceva, pentru că nu avem grad de subordonare. O fi şi el obosit şi nervos” replica a doua zi, Decebal Bacinschi chestionat de redactorul Ziarului de Vrancea. Abia după o săptămînă avea să vină un anunţ care ar putea să închidă cercul declaraţiilor surprinzătoare din 13 şi 14 .02.2012, ale lui Oprişan şi Bacinschi.
Într-o conferinţă de presă - marţi la orele 13,00, ce potrivire! - proaspătul preşedinte al PNL Focşani, Laurenţiu Ţigăeru, a precizat . “La primele alegeri pentru funcţia de primar, eu anunţ că voi fi candidat în competiţia internă. Sîntem în alianţă, PNL şi PSD în USL, pentru a lupta împotriva PDL, nu a cetăţenilor. Nu-mi dau seama dacă va fi acum (n.r. candidatura). Eu pot să aştept, că acest lucru se va întîmpla peste patru ani, îmi va fi bine pentru că voi monitoriza activitatea(…) La alegerile trecute era gata-gata să avem un primar tînăr, fără o activitate politică închegată în spate. Se pare că este un trend care se doreşte(…) Intrarea tinerilor în politică pare a fi un trend la nivel naţional. Premierul are o cotă de încredere înaltă, pe care nu prea mi-o explic, dobîndită oarecum peste noapte. Însă cei care fac un pas în faţă au multe de spus. Şi eu sînt printre ei”. Desigur, este posibil ca ieşirea de marţi la ora 13,00 a lui Ţigăeru să fie fără vreo legătură cu schimbul de replici dintre Oprişan şi Bacinschi. Rareori însă în politică asemenea coincidenţe sînt pur întîmplătoare. Dacă după conferinţa de presă de alaltăieri a şefului PNL Focşani vom afla peste vreo cîteva zile că Laurenţiu Ţigăeru este candidatul USL la Primăria Focşani n-ar trebui să ne mirăm, totuşi, foarte tare. Cu atît mai mult cu cît o astfel de nominalizare pe lîngă faptul că i-ar da încă un argument lui Oprişan să pozeze în “întîiul deszăpezitor al judeţului” ar avea şi darul de a debloca şi un mult mediatizat conflict din USL: cel de la Buzău.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
daniela, acum 4415 zile, 20 ore, 33 minute, 35 secunde
bun candidat ,unul care a pierdut supermarketul mara la jocurile de noroc!!!poate pierde si orasul Focsani pe la niste jocuri macar poate nimerim pe niste miini mai bune
Titi, acum 4416 zile, 21 ore, 48 minute, 34 secunde
Pai stai...Plcinta, ne-Placinta...Faptul ca a luat fonduri UE este de laudat. Poate modul cum le-a luat e discutabil. Poate.
Buli, acum 4417 zile, 1 ora, 16 minute, 43 secunde
"Escroaca Sorina Plăcintă, dovedită ca hoaţă de fonduri europene Ieri, un post de Televiziune a păruit-o, zdravăn, pe escroaca Sorina Plăcintă. Nenorocita a fost dovedită că a citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.