Opinii

Aliante si amanunte trecute-n negura uitarii

Corneliu Condurache
8 mai 2006 972 vizualizări
Miscarile de trupe de pe esicherul politic romanesc ar putea, pina-si vor demonstra alte tipuri de efecte, sa bulverseze intr-o proportie considerabila o buna parte din electorat.

Dupa stiutii aliati penelisti si pedisti, care-si dau de citeva luni bune cu sete la gioale, crezindu-se care mai de care mai frumosi si mai destepti, dar evaluind promisiunile pe care le faceau tinindu-se de mina in campaniile electorale din 2004 la nivelul unei cepe degerate, apare, iata, la orizont o alta curiozitate de aproximativ acelasi calibru. Partidul Social Democrat si Partidul Romania Mare isi vor oficializa colaborarea saptamina aceasta prin semnarea unui protocol ce va consfinti acest lucru, in Parlament deocamdata. Respectiva "casatorie" are loc in conditiile in care, pina nu demult, in publicatiile "tribunului", sef autoritar al peremistilor, se puteau citi frecvent articole despre Mircea Geoana, ales la ultimul congres in functia numarul unu din conducerea PSD, in care acesta era "gratulat" cu o sumedenie de"dragalasenii". Cum ar fi "prostanac", "ciocoi" s.a. E drept, zilele astea, prin aceleasi canale media, ni se sugera ca presedintele social-democratilor a devenit unul dintre putinii politicieni ce promit a fi "de succes, din tinara generatie". In atari conditii, nu-i curios ca, de pilda, amendamentul pomenit de Vadim, atunci cind a confirmat saptamina trecuta pentru presa intelegerea cu PSD, ca "fiecare partid semnatar al protocolului se angajeaza sa-si elimine coruptii proprii" ar putea fi trecut cu mare probabilitate in categoria celor fluturate doar in fata potentialilor alegatori, avind in realitate doar rol de praf in ochi (procedeu des uzitat prin strategiile politicienilor romani, indiferent de oloratura).

Iar cei din efectivele PSD-PRM, banuiti c-ar putea intra in categoria de mai sus, cum era fara vreun dubiu "baronul de Vrancea" in viziunea tribunului sef al Romaniei Mari, nu-i nevoie-n consecinta sa fie din cale-afara de preocupati. La fel si pretentiile pe care mai multe cotidiene centrale le atribuiau

sefului aceluiasi partid (ce va deveni la mijlocul saptaminii care incepe astazi, daca planificarea devine realitate, aliatul cu "patalama" al PSD in Parlament), conform carora formatiunea sa ar fi conditionat colaborarea post-alegeri locale din 2004 in Vrancea de nesustinere de catre partidul celor trei trandafiri la functia de presedinte al Consiliului Judetean a lui Marian Oprisan ..., va trece mai mult ca sigur in negura uitarii. C-asa-i in politica dimboviteana!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.