Opinii

Coloana sportiva

Ziarul de Vrancea
23 ian 2012 724 vizualizări
Dorel Stoica, la DNA ca martor

Jucătorul dinamovist Dorel Stoica, fost component al lotului grupării Universitatea Craiova, a sosit ieri, la sediul DNA, unde va fi audiat de către procurori în legătură cu excluderea clubului craiovean de către Comitetul Executiv al FRF. "Am dat o declaraţie ca martor privind dezafilierea Craiovei. Nu voi mai fi chemat aici", a spus Stoica. Potrivit www.sport.ro, Ovidiu Dănănae, Andrei Prepeliţă, Florin Costea, toţi trei acum la Steaua şi Dorel Stoica de la Dinamo, care au fost jucători ai Universităţii Craiova, vor fi audiaţi de procurorii anticorupţie. Federaţia Romană de Fotbal (FRF) şi Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) sînt învinuite de procurorii DNA în dosarul excluderii Universităţii Craiova, alături de preşedinţii acestor foruri, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, şi de alţi 12 membri ai Comitetului Executiv al FRF. Aceştia sînt învinuiţi de abuz în serviciu şi de sustragere de bunuri de sub sechestru. Pînă în prezent, au fost audiaţi de DNA toţi cei acuzaţi în acest dosar.

Apostol pleacă de la Rapid

Preşedintele executiv al FC Rapid, Constantin Zotta, a declarat, ieri, agenţiei MEDIAFAX, că mijlocaşul Iulian Apostol nu va mai face parte din lotul condus de Răzvan Lucescu în partea a doua a campionatului, acesta urmînd să îşi caute o altă echipă. "Ne vom despărţi de Iulian Apostol în perioada următoare, de aceea nici nu a făcut deplasarea cu echipa în turneul de pregătire din Antalya. El mai are un an şi jumătate contract cu Rapid, există şi ceva interes pentru transferul său, vom vedea ce soluţii sînt", a spus Zotta.  Venit la Rapid înaintea începerii sezonului 2011-2012, Iulian Apostol este al doilea jucător care va pleca de la Rapid în această pauză competiţională după atacantul brazilian Cassio Vargas, care de asemenea nu a făcut deplasarea în Turcia.

A murit celebrul “Joe Pa”

Un celebru antrenor de fotbal american, Joe Paterno, alias "JoePa", în vîrstă de 85 de ani, a murit, duminică, din cauza cancerului la plămîni, la două luni după ce a demisionat din postul de la Universitatea Penn State, în urma unui scandal de pedofilie. "JoePa", un antrenor "inamovibil" de 46 de ani, prezent în echipa Nittany Lions de 62 de ani, s-a aflat în centrul unui scandal de pedofilie de care nu era acuzat, dar de care era considerat responsabil moral. Jerry Sandusky, în vîrstă de 66 de ani, asistentul său timp de 33 de ani, a fost inculpat de agresiune sexuală asupra unui număr de opt minori, în perioada 1994-2009. Agresiunile ar fi avut loc la duşurile echipei sau în timpul deplasărilor sportive.  Un tînăr observator, care l-a surprins pe Sandusky agresînd un copil în 2002, i-a spus lui Paterno, care a discutat despre acest lucru cu responsabilul pentru sport din cadrul universităţii. După aceea el nu a mai făcut absolut nimic, lucru pe care i-l reproşează acum opinia publică şi mass-media.

S-a încheiat Olimpiada tînără

Primele Jocuri Olimpice de iarnă pentru tineret s-au încheiat, duminică seară, în staţiunea austriacă Innsbruck, după "zece zile de glorie", conform preşedintelui Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Jacques Rogge, citat de AFP.  "Au fost zece zile de glorie. Primele Jocuri ale tineretului au depăşit toate speranţele şi ne arată că există o fundaţie solidă pentru viitor", a declarat Jacques Rogge. Circa 1000 de sportivi cu vîrste între 14 şi 18 ani, din 70 de naţiuni, la 15 discipline, au participat, de la 13 ianuarie, la aceste Jocuri, la care au asistat aproximativ 100.000 de spectatori, în staţiunile Innsbruck, Seefeld şi Kuehtai. La JOT, Romania a fost reprezentată de o delegaţie formată din 22 de sportivi, care au luat startul în nouă probe din cele 15 sporturi olimpice. Următoarea ediţie este programată la Lillehåmmer, în Norvegia, în 2016.

Qatarul nu cere schimbarea datei

Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, a declarat, luni, pentru publicaţia Kicker, că nu a primit nicio solicitare de schimbare a calendarului pentru Cupa Mondială din 2022 din Qatar. "FIFA a atribuit Qatarului organizarea Cupei Mondiale,  iar condiţia este să se joace în iunie şi iulie", a declarat Blatter. Mai multe personalităţi din lumea fotbalului, între care şi preşedintele UEFA, Michel Platini, au apreciat că este imposibil să joci fotbal în perioada iunie-iulie în Qatar, din cauza temperaturilor extrem de ridicate. "Pentru a se schimba ceva, trebuie ca organizatorii din Qatar să adreseze o cerere la FIFA. Or, o astfel de cerere nu există. Dacă ni se va cere, atunci Comitetul Executiv sau Congresul FIFA va lua o decizie în acest sens", a precizat preşedintele FIFA, care susţine că, dacă va exista, această solicitare ar trebui să intervină cît mai rapid.

Harry Redknapp, acuzat de fraudă

Antrenorul echipei Tottenham Hotspur, Harry Redknapp, s-a prezentat, luni, la un tribunal din Londra, el fiind judecat pentru fraudă fiscală în perioada în care pregătea formaţia Portsmouth. Frauda s-ar fi produs în perioada 2002-2007. Fostul proprietar al clubului Portsmouth, Milan Mandaric, este de asemenea judecat în acest caz. Potrivit acuzării, Mandaric a virat, în perioada 1 aprilie 2002 - 28 noiembrie 2007, suma de 145.000 de dolari într-un cont al lui Redknapp din Monaco, pentru a evita plata taxelor. De asemenea, Mandaric ar fi virat 150.000 de dolari în acelaşi cont, în intervalul 1 mai 2004 - 28 noiembrie 2007. Harry Redknapp, în vîrstă de 64 de ani, operat anul trecut pe cord, se numără printre cei mai de succes antrenori englezi în activitate, cîştigînd cu Portsmouth Cupa Angliei în 2008 şi ajungînd cu Tottenham în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, în sezonul trecut. Milan Mandaric, în vîrstă de 73 de ani, este în prezent preşedinte la Sheffield Wednesday.

Căpitanul s-a supărat pe antrenor

Căpitanul echipei Arsenal Londra, Robin van Persie, a fost surprins de imaginile TV în timp ce-şi exprima nemulţumirea pentru o decizie a managerul Arsène Wenger la meciul cu Manchester United, pierdut de londonezi, scor 1-2, în campionatul Angliei, informează The Sun. "Oh, nu", a fost reacţia lui Van Persie în momentul în care Wenger l-a înlocuit pe Alex Oxlade-Chamberlain cu Andrei Arşavin, cu doar cîteva minute înainte ca Danny Welbeck să marcheze golul victoriei. De asemenea, fanii i-au cîntat lui Wenger, pe Emirates Stadium: "Habar nu ai ce faci". Însă Wenger a explicat că publicul nu are întotdeauna dreptate. "Alex avea probleme la gleznă. Pot înţelege că fanii sînt supăraţi pentru o schimbare, mai ales dacă nu funcţionează. Dar asta înseamnă că am luat decizia corectă la începutul meciului. Arşavin este căpitanul echipei naţionale a Rusiei. Trebuie să justific faptul că am înlocuit un băiat de 18 ani care a jucat al doilea sau al treilea meci? Să fim serioşi! Sînt de 30 de ani în această meserie, am făcut 50.000 de schimbări, trebuie să mă justific de fiecare dată cînd iau o decizie?", a spus Wenger.

Van Buyten stă trei săptămîni

Fundaşul echipei Bayern München, Daniel van Buyten, s-a accidentat, ieri, în meciul cu Borussia Mönchengladbach, scor 1-3, şi va lipsi de pe gazon aproximativ trei săptămîni. Internaţionalul belgian şi-a fracturat piciorul stîng şi a fost supus imediat unei intervenţii chirurgicale. Daniel van Buyten, în vîrstă de 33 de ani, este incert pentru partida FC Basel - Bayern München, din prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor, care se va disputa la 22 februarie. Returul este programat la 13 martie, la Munchen.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.