Opinii

Spectacol cu şi pentru marionete

Dana Chiorescu
9 ian 2012 2852 vizualizări
De ani de zile îmi întreb concetăţenii în stradă: „E bine, vă doriţi, vă bucuraţi că se organizează Festivalul, Revelionul etc?” În 80-90% din cazuri aud acelaşi răspuns: „Da, e bine! Ne mai distrăm şi noi, ne mai descreţim frunţile că şi aşa viaţa e grea.” De ani şi ani de zile...

Revelion, Festivalul Viei şi Vinului, Festivalul Berii, Festivalul Băuturilor Răcoritoare, 1 Decembrie, 24 Ianuarie... şi cine ştie ce alte motive mai găsesc potentaţii zilei cu acces la fondurile publice pentru a arunca sume colosale pe apa... Milcovului sau pe cerul Vrancei... Ne arătăm indignaţi de risipa de fonduri, dar mergem bucuroşi să ne sucim gîtul după focul de artificii, dacă avem norocul să nu fie ceaţă sau să nu plouă... Sîntem mulţumiţi că se iau bani de la referendum şi se dau la petrecere... şi spunem „Mai bine aşa!”... Sînt indignată şi numai dacă mă gîndesc la banii încasaţi de Octavian Ursulescu, de ani şi ani de zile, de la toate parangheliile Vrancei! Oare îl mai solicită şi altcineva? Sînt bani luaţi de la copiii noştri, de la medicii noştri sau de la şoselele noastre! Sînt copii geniali care nu pot să îşi continue studiile, nu pot să facă performanţă din lipsa banilor. Sînt copii care nu pot să îşi continue viaţa din cauza unei maladii. Sînt bătrîni care nu mai au unde dormi... las lista deschisă pentru că sînt sigură că fiecare mai poate adăuga... Veţi întreba unde e noutatea în ceea ce scriu aici... Nu, nu e nici o noutate pentru cei mai mulţi care citesc aceste rînduri... Sînt doar îngrijorată!
Cei care îmi dau răspunsul mai sus menţionat sînt cei care merg la vot! Din stradă, structura electoratului arată astfel:

Cînd vom înţelege că în spatele unor acţiuni aşa zis pe placul sau în avantajul populaţiei se scurg sume imense din buzunarul public, din buzunarul cetăţeanului? Oare cînd vom învăţa să citim printre rînduri, să vedem spectacolul de după cortină?
Privim cu ochi blegi spectacolul pe care ni-l oferă păpuşarii profesionişti, dar din păcate marionetele sîntem  noi...

Dana Chiorescu este coordonatorul paginii de Jurnalism Cetăţenesc de la Ziarul de Vrancea


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 6

Adaugă comentariu
Gigi, acum 4482 zile, 10 ore, 33 minute, 51 secunde
Ma bucur sincer ca exista o asemenea pagina condusa de un coordonator care pare bine intentionat. Nu cred ca populatia nu va reactiona la ceea ce urmeaza sa se intample in viitor,as mentiona; oprirea citeste integral
Mircea, acum 4483 zile, 18 ore, 23 minute, 20 secunde
Ce bine arati Danuta, esti maritata? ma gandeam sa te invit in oras la o cafea
Florin R, acum 4483 zile, 21 ore, 3 minute, 58 secunde
Nu cred ca e cazul sa acuzam foarte mult autoritatile: inca din vremea romanilor poporul dorea "PAINE SI CIRC". Doar ca in acea vreme aceste paranghelii se facea din banii proprii al citeste integral
maya, acum 4483 zile, 21 ore, 14 minute, 39 secunde
Felicitari Dana,asa este dar"painea si cutitul"raman tot in mana lor
ghita ascroafei, acum 4483 zile, 21 ore, 22 minute, 57 secunde
din pacate nu putem decat sa constatam aceste lucruri, pt ca nimeni nu face si nu va face nimic...iar multora le e frica sa vorbeasca si sa spuna "nu'.
Ionel, acum 4484 zile, 6 ore, 26 minute, 41 secunde
Bravo Dana,asta e adevarul,,,,
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.