Opinii

Cum ar fi dacă ...

Mihai Boicu
30 dec 2011 3485 vizualizări
Magia sărbătorilor de iarnă aduce cu ea iluzia că viitorul an va fi mai bun decît cel care a trecut. Sub aroma de brad, mirosul bucatelor şi clinchetelor de clopoţel parcă nici politicienii pe care i-am urît un an întreg nu mai sînt chiar aşa de răi

Dar oare ce-ar însemna cu adevărat un an nou pentru vrînceni? Dacă nu mai bun, întrucît e greu în situaţia actuală, măcar să fie altfel. Haideţi să facem un exerciţiu de imaginaţie dacă ... Dacă Marian Oprişan nu ar mai fi preşedintele Consiliului Judeţean  şi s-ar retrage în “căsuţa” mamei sale de la Boloteşti, iar PSD va pierde supremaţia în judeţ după două decenii. Dacă Decebal Bacinschi nu va mai cîştiga un al patrulea mandat în fruntea Focşaniului şi-şi va pierde renumele de primar care a cîştigat pentru că are părul alb, aşa cum a obţinut Băsescu capital electoral cu şuviţa lui rebelă. Dacă se va pune piciorul în prag la ENET şi cei responsabili de situaţia în care Focşaniul nu are apă caldă vor fi trimişi măcar la pensie, dacă nu în altă parte, să facă şi ei baie la lighean. Dacă vreun politician local va ajunge şi el pe la răcoare pentru mînării cu bani publici sau pentru că sînt adevărate “aspiratoare” de “atenţii şi foloase necuvenite” şi, din păcate, nedovedite. Dacă vrîncenii vor face intoleranţă la ulei şi zahăr la alegeri şi îi vor trage la răspundere pe politicieni pentru ceea ce nu au făcut, eventual să-i ia la fugă pe cei pe care nu i-au mai văzut de la scrutinul precedent. Dacă ... dacă o parte din lucrurile acestea s-ar întîmpla atunci ar fi un miracol, pentru că se pare că vrîncenii au uitat că au cîştigat în 1989 dreptul la exprimare şi de a-şi alege viitorul sau măcar de a încerca.    


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.