Opinii

O pauză de la realitate

Mihai Boicu
26 dec 2011 936 vizualizări
Bucuria sărbătorilor de iarnă ne înconjoară în această perioadă, indiferent dacă izvorăşte din adîncul inimii sau este doar o mască afişată pentru a se încadra în decor.

 Pentru romanul obişnuit, care nu este bugetar de lux, politician aparent preocupat de alegători din patru în patru ani sau afacerist îmbuibat datorită contractelor cu statul, Crăciunul şi Anul Nou reprezintă şi o rupere de la realitate. Masa de la an la an mai săracă în bucate este învăluită de bucuria revederii cu cei dragi, necazurile sînt încuiate temporar într-un sertar al minţii, iar viitorul pare dintr-o dată mai bun. Şi pentru cei care nu fac parte din această categorie, sărbătorile de iarnă înseamnă o pauză, dar nu de la realitate, ci de la a ne lăsa în pace, atîta cît se poate. Pentru că după ce această perioadă de vacanţă se va încheia va începe din noul jocul supravieţuirii pentru cea mai mare parte dintre romani, printre grija de a avea ce pune pe masă, siguranţa unui loc de muncă, facturi, biruri ale statului şi alte nevoi. Cei care ne conduc şi care trăiesc pe spinarea statului vor începe şi ei un fel de joc, dar cu o altă miză. Politicienii vor începe să tragă sforile pentru a rămîne în prim plan după alegeri, afaceriştii să-şi păstreze contractele grase, bugetarii de lux să profite cît mai mult de funcţii, pentru că după alegeri s-ar putea să nu le mai ocupe. Toate astea se vor răsfrînge asupra marei mase a romanilor de rînd, care vor mai trebui să suporte şi povara crizei economice parcă fără sfîrşit. Măcar de sărbători merită să luăm o pauză de la toate aceste probleme, pentru că după aceea vom fi copleşiţi de ele.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Premier, acum 4503 zile, 5 ore, 58 minute, 57 secunde
Excelent editorial. Cata profunzime...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.