Opinii

Fapte bune de Crăciun

Silvia Vrînceanu Nichita
24 dec 2011 9798 vizualizări
Un prieten mi-a spus că faptele bune se fac, nu se povestesc. În ciuda acestor spuse, noi, cei de la Ziarul de Vrancea, am relatat în aceste zile şi despre multe fapte bune, unele făcute din suflet, altele doar pentru a mai bifa o acţiune de PR în agendă

Anul acesta, parcă mai mult ca în alţi ani, ne-a fost dat să auzim, să vedem lîngă noi şi să relatăm poveşti disperate de viaţă, oameni atît de afectaţi de sărăcie şi lipsuri încît nu au bani să cumpere nici cel mai mic dar copiilor de sărbători. Şi ce mai este Crăciunul atunci cînd, copil fiind, nu primeşti nimic. Iată de ce de Crăciun sărăcia doare şi mai tare, foamea e mai foame, singurătatea este mai apăsătoare. „Inima mea plînge, sufletul meu plînge. Toată fiinţa mea plînge că nu mă pot bucura de sărbătoarea inimii mele, Crăciunul, pe care îl aşteptăm eu şi Daria, aerul meu, cu sufletul la gură. Anul acesta ni l-a furat sărăcia şi boala. Fetiţa mea îl aşteaptă pe Moş Crăciun, care nu va veni pentru că este foarte sărac. Plîng, plîng, plîng... Bucuraţi-vă  voi şi pentru noi”. Este un mesaj pe care l-am primit zilele trecute de la o femeie disperată, a cărei fetiţă trebuie să lupte de la numai cîţiva anişori cu boli grave, pe care le suportă greu chiar şi oamenii mari. Iar mama se abţine efectiv de la mîncare pentru a avea cu ce să o hrănească pe cea mică. O cunosc şi nu este genul care ar cerşi, însă conjunctura actuală stă să o îngenuncheze. Pentru asemenea cazuri disperate comunitatea ar trebui să se mobilizeze, fiecare dintre noi ar trebui să facă ceva.
Să lăsăm aşadar la o parte consumismul exagerat din aceste zile, tonele de alimente cumpărate pe ritmuri de nesfîrşite colide, obsesia bunurilor materiale şi formalismul urărilor şi haideţi să încercăm să ne regăsim, să comunicăm, să iertăm, să iubim şi să întindem o mînă de ajutor unii altora de Crăciun. Gîndiţi-vă la cei asupriţi, la cei înfometaţi, bolnavi, singuri sau încercaţi de greutăţi. Un cuvînt bun, o felie de pîine sau cîteva cuvinte de încurajare sînt sinonime cu speranţa şi contează enorm. Specialiştii spun că o îmbrăţişare te poate elibera de stres, te apropie mai mult de cineva şi poate duce chiar la diminuarea suferinţei.  S-a demonstrat ştiinţific chiar că toate acestea ne amplifică starea de bine şi ne ajută să ne găsim sensul. Iar asta înseamnă recunoştinţă, înseamnă să vezi partea bună a lucrurilor, să mulţumeşti cuiva din viaţa ta, să-i mulţumeşti lui Dumnezeu, să vezi de cîte ori ai fost binecuvîntat. Înseamnă să te bucuri, să nu consideri că totul ţi se cuvine şi să iei un antidot atît de la îndemnînă pentru toate trăirile negative.
Faceţi aşadar lucruri importante pentru voi în aceste zile şi nu uitaţi că televiziunea şi internetul ne mănîncă din timpul petrecut unii cu alţii. Sărbători cu bine tuturor!


P.S. În cazul în care doriţi să fiţi Moşul pentru fetiţa despre care s-a făcut vorbire în acest text, scrieţi pe adresa ziaruldevrancea@yahoo.com sau sunaţi la 0723.164.635.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Andrei, acum 4500 zile, 23 ore, 58 minute, 22 secunde
Multumesc pentru promptitudine, pentru disponibilitate si pentru ca m-ati ajutat sa fac inca o mica fapta buna de Craciun. Sarbatori fericite intregii echipe de la Ziarul de Vrancea!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.