Opinii

Justiţie vrîncenă la braţ cu cămătarii

Corneliu Condurache
12 dec 2011 2618 vizualizări
Ziarul de Vrancea publică în ediţia sa de astăzi un articol cu largi referiri la Încheierea Şedinţei Camerei de Consiliu a Curţii de Apel Bucureşti –Secţia Penală din data de 9.12.2011.

Aceasta a avut pe rol soluţionarea  propunerii de arestare preventivă a judecătoarei Topor Anişoara de la Judecătoria Focşani, formulată de Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie. Documentul dezvăluie felul în care se face justiţie în anul 2011, într-un muncipiu reşedinţă de judeţ al unei ţări membră a Uniunii Europene. Sînt oameni obişnuiţi şi din Vrancea, care se duc în faţa judecătorilor cu încredere şi speranţă ca-n faţa lui Dumnezeu. Ce merită cei plătiţi cu bani publici deloc puţini, care unor asemenea simţăminte şi atitudini le răspund cu sentinţe măsluite de mita indexată cu rata cursului de schimb, livrată pe traseul cămătarilor? Cîte astfel de reţele au făcut în ultimii ani din Vrancea „raiul fărădelegii”? Dacă  nu ar fi fost denunţătorul care a renunţat la sinucidere şi a ales să se ducă la DNA, am fi aflat vreodată grozăviile pe care le pot pune la cale judecătorii comercianţi de soluţii la „taraba” „SRL-urilor famigliale” în justiţia vrînceană? Desigur, nu  se poate vorbi de o generalizare a modului susamintit de a face justiţie în Vrancea. Cine garantează însă că nu mai există magistraţi cu „apucăturile” Anişoarei Topor în judeţ, găsiţi de fiecare dată cum nu se poate mai curaţi şi cinstiţi, sau deloc controlaţi, de inspecţiile Consiliului Superior al Magistraturii?   

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
relu, acum 4516 zile, 1 ora, 55 minute, 14 secunde
Ce-i de mirare cand madam Costiniu judeca in continuare.Doarme sub plapuma cu un corupt dovedit si CSM-ul tace.Am mai spus-o inca de cand jigodiile astea in sutane negre si-au dat legi pentru ei si citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.