Opinii

Justiţia vrînceană, după arestarea judecătoarei Topor

Corneliu Condurache
11 dec 2011 3588 vizualizări
Subiectul reţinerii şi arestării preventive a judecătoarei AnişoaraTopor de la Judecătoria Focşani a stîrnit, cum nu era dificil de anticipat, un interes deosebit în rîndul opiniei publice din judeţ. Şi aşteptările că va fi « luată la puricat » toată justiţia vrînceană cu acestă ocazie, sînt în contextul menţionat la fel de mari.

Dacă ţinem cont că în ultimii 20 de ani este practic pentru prima oară cînd apare expusă public o astfel de faţetă a modului în care se înfăptuieşte actul de justiţie în Vrancea, aşteptările susmenţionate capătă justificare naturală. Ce n-ar trebui omis însă, pentru cei cu speranţele poziţionate la cote înalte, ar fi următoarele amănunte:
1)-Judecătoarea despre care-i vorba a fost pînă acum găsită nevinovată în cazul a trei reclamaţii ajunse în atenţia inspectorilor judiciari ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).
2)Dosarul în care judecătoarea Topor este acum arestată preventiv pentru 29 de zile este de fapt unul “servit” Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de către doi denunţători, conform mărturisirii avocatului inculpatei.
Prin urmare, credinţa că DNA va izbuti să facă de unul singur, prin metodele utilizate în cazul dosarului Topor « curăţenie » în justiţia de pe aceste plaiuri are şanse însemnate să se dovedească una nerealistă. Mai concret: este greu, dacă nu imposibil de crezut că DNA-ul cu denunţătorii va reuşi să facă ce ar trebui în mod normal să prevină inspecţia judiciară a CSM-ului.
   


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
relu, acum 4511 zile, 1 ora, 32 minute
Cata dreptate ai Tony.In jurul "respectabilei doamne" este o adevarata retea de traficanti de influienta.Dupa exemplul denuntatorului din cazul Topor multi s-au asezat in blocstarturi si vor citeste integral
tony, acum 4512 zile, 1 ora, 44 minute, 34 secunde
Niciodata in ROMANIA o jungla a faradelegilor nu o sa se descopere HOTII din justitie cu asa CSM din care fac parte tot mAFIOTI ca T.N care a furat de-a rupt impreuna cu distinsa sa sotie SE STIE...SA citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.