Opinii

Contraste

Corneliu Condurache
22 apr 2006 856 vizualizări
Sarbatoarea din acest an a Pastelui se deruleaza, ca un facut, intre contraste care pot fi de fapt socotite unele specifice, insasi exsitentei noastre.

Intre bucuria unora care se reintilnesc cu apropiatii, revin acasa din strainatate, a altora cu pofta de viata si de petreceri, si tristetea sinistratilor din diverse judete ale Romaniei, oameni in citeva clipe ramasi sub cerul liber si numai cu hainele de pe ei. Sau a altor amariti,nu doar posibil ci din pacate foarte probabil de intilnit prin atitea locuri. Sint exact sentimentele pe care le-au trait cu siguranta si deloc putini vrinceni de prin Vadu Rosca, Milcovul, Maicanesti, Nanesti, Biliesti,Vinatori, Odobesti sau de prin alte localitati ale judetului, dupa inundatiile din vara anului trecut. De aceea poate, s-ar cuveni ceva. Ca in aceste zile sa ne duca gindul, dar mai ales fapta, generozitatea si intelegerea spre marea majoritate a locuitorilor acestor plaiuri si spre cei pe care sarbatorile ii gasesc intr-o stare sufleteasca si materiala ce reclama sprijinul si solidaritatea celor de linga ei. Sint lucruri care ar putea face aceste zile mai frumoase si care trebuie scoase la suprafata din colturile fiintelor noastre, mai ales in asemenea ocazii. E un mod, si unul cu incaractura aparte, de a cinsti cum se cuvine sarbatoarea de azi, si de ce nu, de a ne bucura ca "Hristos a inviat!"


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.