Opinii

Verificarea cu al treilea care cistiga

Corneliu Condurache
13 apr 2006 893 vizualizări
Fara a avea pretentia ca as fi - fereasca Dumnezeu! - detinatorul adevarului absolut, inca de la debutul reactivarii curioase a olimpiadei de racolat primari mi-am permis sa-mi dau cu parerea din acest colt de pagina.

Achizitiile cu pricina pot reprezenta doar o victorie iluzorie, de moment. Sedinta Consiliului Local Bordesti

de marti, 11aprilie, mi-a dat, zic eu, dreptate mai repede decit mi-as fi inchipuit. Se stie ca la respectiva intrunire a legislativului comunei a participat si Marian Oprisan. Pina aici, nimic neobisnuit. Numai ca nu e clar conform carei strategii si tactici politice a liberalilor si democratilor vrinceni a fost lasat baronul sa-si faca jocurile si numerele cunoscute, aproape fara replica, in derularea pomenitei intruniri. Ni s-ar putea raspunde c-au fost prezenti acolo trimisul liberalilor, Valerica Zamfirescu, si subprefectul Mioara Flenchea. Fara intentia de a jigni cumva solii politici sau oficiali ai celor de la putere, nu-i dificil de observat: acestia au constituit, luati impreuna ori separat, un obstacol ca si inexistent in desfasurarea disputei de marti de la Primaria Bordesti (daca o fi fost vreo minima intentie, cum s-ar fi cuvenit in mod normal, pentru asa o abordare) cu "seful judetului". Ma si intreb: unde au stat oare ascunsi restul militantilor din staff-ul vrincean liberal? Dar subprefectul Dragos Mircea, cel care cerea curajos mai an demisia lui Oprisan prin comunicate de presa, cum de a putut scapa o asemenea ocazie? Lasind "barbateste" o colega din Prefectura sa-l infrunte intr-o comuna din judet, cu majoritatea consilierilor locali apartinind Aliantei, pe cel neagreat de el. Despre democrati, ce sa mai spunem? Cel putin teoretic, ei detin majoritatea in Consiliul Local Bordesti. Practic, insa, oamenii lor de acolo s-au comportat, conform tuturor indiciilor scoase la iveala pina acum, de parca ar fi raspuns uneia din urmatoarele variante posibile. Fie sint ostasi credinciosi ai PD-ului in batalia ce a luat dimensiuni nationale cu PNL-ul. Sau organizatia democrata de acolo este binisor nefunctionala. Nu-i deloc imposibil sa avem de a face cu procente de adevar din ambele situatii probabile sus prezentate. Un lucru este insa mai mult decit clar. Partenerii portocalii dezbinati si certati reprezinta o prada descurajant de usoara pentru Oprisan. Constituindu-se ca inca o verificare a vorbei intelepte din popor: "Cind doi se cearta, al treilea cistiga!". Atit lui Sapunaru, cit si lui Vraciu ar trebui sa le ramina bine si definitiv inteleasa aceasta realitate, indiferent de ce si cit au fiecare dintre ei pe listele de prioritati sa-si deconteze. Asta pina nu le va ramine sa se razboiasca aprig intre ei si partidele lor pentru himere sau baloane de sapun.

P.S. Oare cum va purta PNL-ul batalii dure cu adversarii, avind virf de lance un primar care nu-i exclus sa-si fi luat concediu pentru marti atunci cind a auzit ca vine la sedinta baronul sub papucul caruia sedea pina nu demult? E treaba lui!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.