Opinii

Cum şi-a scos directorul Enet abonaţii din criză

Corneliu Condurache
7 nov 2011 1644 vizualizări
Am mai spus-o: forţelor politice din Vrancea aflate în dispută pe tema scumpirii gigacaloriei produse şi distribuite în Focşani în sistem centralizat de către Enet se poziţionează contra ideologiei de partid.

PSD, partid de stînga sau mă rog, de centru-stînga, e susţinător fără rezerve al gigacaloriei Enet, vîndute focşănenilor cu 400 lei/Gcal. O posibilă explicaţie s-ar regăsi în a avea motiv sa strige apoi: “Iată ce rău o duceţi dacă nu sîntem noi la guvernare!”. În timp ce PDL, care se revendică de centru-dreapta vrea o gigacalorie Enet de 226 lei pentru aceiaşi abonaţi ai sistemului centralizat de căldură din Focşani. Interesantă, în acest context, este şi schimbarea totală de optică a directorului Enet Vlater Popescu, aflat cel puţin teoretic în calitate de specialist la cîrma unicului producător şi distribuitor de energie termică în sistem centralizat din municipiul reşedinţă de judeţ ,faţă de scumpirea gigacaloriei. Iată, de pildă, ce spunea în ianuarie 2009 domnul director, cînd în Consiliul Local Focşani se discuta mărirea preţului gigacaloriei Enet de la 148 la 195 lei/Gcal. "Facturile pe luna februarie vor creşte în medie cu 25%. Noi, ENET-ul, nu am fost de acord cu aceasta majorare a preţului gigacaloriei din motivul crizei economice. Cetăţenii au sărăcit. Dacă pînă acum am avut problema cu încasările, de acum va fi şi mai greu. În medie avem cam 7.300 de apartamente care mereu înregistrează întirzieri la plată, sînt cam 1/3 din apartamente. O altă treime plăteste facturile după o lună-două şi doar o singură treime este cu plata la zi. Cele două treimi care achită nu asigură lichidităţile pentru plata la zi a gazului. Daca gigacaloria a crescut, vom avea şi mai multe procese cu abonaţii.Prevăd multe probleme la plata furnizorilor".Aşa suna, repet, părerea şefului Enet în ianuarie 2009, cînd gigacaloria creştea de la 148 la 195 lei/Gcal. Care o fi, oare, enigma în baza căreia în noiembrie 2011 acelaşi specialist este "trup şi suflet" de acord ca o gigacalorie produsă de societatea pe care o conduce ,să le fie vîndută abonaţilor Enet, cu un preţ de 399 lei/gacal,- deci mai mult decît dublu faţă de ce considera preţ insuportabil  în ianuarie 2009 - fără să zică nici „pîs”?!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
sal, acum 4524 zile, 17 ore, 18 minute, 29 secunde
Voi nu v-ati lamurit nici pana acum ca Popescu Valter nu are coloana vertebrala! Ca este un asa numit "specialist " vopsit! De ce nu aplecat in mediul privat Asa cum se lauda? Pai nu-l ia citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.