Opinii

Consiliul Local Focşani, neinteresat de “nimicuri”

Corneliu Condurache
4 oct 2011 1644 vizualizări
În şedinţa de ieri a Consiliului Local Focşani, aşa cum era de aşteptat, majoritatea PSD^PNL şi-a impus fără dificultăţi voinţa.

Şi a legiferat – pentru că asta înseamnă concret votul “pentru” dat ieri în şedinţa despre care-i vorba - atît scumpirea gigacaloriei produse de Enet la una dintre cele mai mari valori din Romania, cît şi majorarea capitalului social al aceleiaşi societăţi. Ambele măsuri erau, de altfel, inevitabile. Scumpirea gigacaloriei fiind impusă de schimbarea regulilor privind subvenţia energiei termice (iar aici împotrivirea PDL-iştilor este pur demagocică, deoarece guvernul lor  este executantul modificărilor pe care ar fi trebuit să le facă orice forţă politică aflată la putere, fiind vorba de un angajament asumat al ţării la intrarea în Uniunea Europeană) iar majorarea capitalului social al Enet  era şi ea imposibil de ocolit. Întrucît este singura soluţie prin care societatea condusă de Valter Popescu este adusă în situaţia de a-şi achita rapid o parte din datoria către Distrigaz, putînd fi astfel realimentată cu combustibilul vital pentru reluarea activităţii. Se ştie că toată vara Enet a fost oprit datorită întreruperii alimentării cu gaz metan de către furnizor, pentru neplata consumului. Revenind deci la votul de ieri al majorităţii din CL Focşani, acesta nu avea cum să fie altfel decît a fost. Marea lui problemă este aceea că s-a dat din nou, fără nici o condiţie pusă managementului (conducerii) producătorului şi distribuitorului de energie termică în sistem centralizat din municipiul reşedinţă de judeţ. Nu-i o noutate că  Fondul Monetar Internaţional a împrumutat Romania; dar a obligat-o să se restructureze. CL Focşani pompează, iată, de ani buni sume uriaşe din banii strînşi din buzunarele focşănenilor în Enet, neinteresat însă defel de asemenea “nimicuri” precum restructurarea sau eficientizarea activităţii. Nu-i de mirare în aceste condiţii  că “şefii fabricii de căldură”,  urcă an de an “ştacheta” cererilor lor către CL. Fraieri ar fi să n-o facă, dacă obţin atît de uşor tot ce vor.  


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.