Opinii

Vinovati iluzorii pentru esecul proiectelor fantasmagorice

Corneliu Condurache
30 mar 2006 918 vizualizări
Putini dintre vrincenii iubitori ai sportului in general si ai fotbalului in special nu stiu cam pe ce principii au incercat cei care detineau puterea (intr-un stil ce a consacrat judetului nostru tristul renume de "baronat-judet feuda") pe aceste meleaguri incepind de prin 2002 sa construiasca si sa mentina o echipa practicanta a sportului rege in Vrancea intr-un esalon cit de cit reprezentativ.

Desi asa-zisul "creier" al respectivului proiect are o impresie despre el de care nu trebuie sa mai povestim, tocmai el a fost tras pe sfoara intr-un mod care-l devoaleaza pe acesta mai degraba ca pe un ageamiu de prima clasa in domeniu. In fapt, un antrenor cu puternice fumuri de smecheras de Bucuresti

a speculat pina la limita maxim posibila pornirile paranoice in evolutie exponentiala o data cu accederea la putere a baronului local. Dintr-o astfel de lucrare mai multi oameni de afaceri din judet s-au

pomenit convocati de marimile judetului de la acea vreme si pusi sa cotizeze "benvol-obligatoriu" luni bune la finantarea consistenta a unei fantasmagorii. "Specialistul de capitala" pomenit a reusit sa-l pacaleasca pe satrapul local intr-un stil dea dreptul rusinos pentru pretentiile acestuia din urma.

Ajungind sa-i fie acceptat un contract rasplatit cu sume astronomice pentru rezultatele mai mult decit subtirele pe care avea sa le obtina. Si acesta, amanunt de loc de neglijat pe un schelet de echipa care ar fi trebuit sa-i trezeasca minime suspiciuni si unui profan in ale fotbalului. Dara-mi-te dictatorului de mucava mustind de fumuri ca-i "cel mai tare din parcare" in materie de organizare ori management, cum se spune acum in cuvinte mai pompoase. In fapt, antrenorul plin de fite a venit la Focsani cu jucatorii care ii apartineau aproape in totalitate, a incasat citeva luni sume frumusele pentru rezultate ioc, iar cind lucrurile au inceput sa scirtiie financiar si-a pus coada pe spinare si a plecat cu tot cu jucatori. Lasind Vrancea dupa zecile de mii de euro fituiti din banii adunati cu arcanul de pe la oamenii de afaceri, cu un imens balon de sapun. Schema susprezentata este, desigur, una sumara si concentrata.

In amanunt despre intrega ta asenie a scris in acesti ani mult si avizat redactorul de specialitate al "Ziarului de Vrancea". De asemenea, mai multe ziare din presa centrala au relatat la un moment-dat la rindul lor in articole consistente despre coteriile referitoare la echipa de fotbal din Focsani,

vehiculindu-se inclusiv informatii despre demararea unor cercetari ale organelor abilitate (in discutie fiind chiar actuala Directie Nationala Anticoruptie). Cum era de asteptat, pentru ca am avut "inconstienta" sa facem asa ceva, Oprisan ne-a acuzat nu o data ca fotbalul a disparut din Vrancea datorita faptului ca noi am scris de-a lungul timpului despre fenomen spunind, asa cum am aratat, adevarul. Baronul a repetat acest obicei si-n sedinta Consiliului local Focsani de acum doua zile Intrucit a comenta o acuzatie de acest gen venita din partea unui asemenea individ ar fi fara sens, concluziile sinteti cei mai indreptatiti sa le trageti dumneavoastra, cititorii "Ziarului de Vrancea".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.