Opinii

Esecul politicii la SGA

Corneliu Condurache
29 mar 2006 969 vizualizări
Ce s-a intimplat deja sau e pe cale sa se mai petreaca in aceste zile la Sistemul de Gospodarire a Apelor Vrancea ar putea fi trecut, probabil, in manuale. Cuprinzind exemple de asezat lucrurile "alandala" sau cu susul in jos intr-o institutie publica, prin metoda garantata a bagarii cozii politicienilor in locuri si domenii unde s-ar impune cel mai putin asa ceva.

Ieri a fost anuntata in respectiva institutie o schimbare care in mod normal si-ntr-un context asemenea ar fi fost una logica si de bun-simt. In fruntea ei a fost numit un specialist. Si nu unul oarecare ci, se spune, omul care a condus de fapt SGA-ul in toata perioada cit reprezentantul numit politic de Partidul Democrat la preluarea puterii in 2005 a fost in concediu medical. Si au fost, din pacate, citeva luni bune de absente ale sefului din cauze precum cele sus amintite pe parcursul vremii din urma din ce a transpirat din aceste locuri si s- a putut afla. Numai ca se vede acum limpede: una ar fi fost ca profesionistul ajuns numarul unu acum sa fi ocupat aceasta pozitie in ianuarie - februarie 2005 si alta la mai bine de un an. Daca staff- ul democrat din Vrancea si-ar fi dovedit istetimea politica de care ar dori sa fie acuzat acum, cind a preluat friiele puterii in judet, ar fi fost "jos palaria". Asa, insa, recenta mutare poate fi lesne privita ca un esec al politicii si politicienilor amestecati in ea de oriunde ai analiza-o. La debutul mandatului s-a preferat inlocuirea unui sef care facea sluj prin birorurile gastii baronesti bastinase, dar care era de bine, de rau, pe meserie, cum se spune la SGA, cu un "PD"-ist. Dar unul adus dintr-un domeniu care n-avea multe de a face cu activitatea pe care avea sa o coordoneze. Faptul ca acestuia i s-au detectat brusc lipsurile si pacatele (pe care-i foarte posibil sa le si aiba si sa nu fie nici putine nici de neglijat!) abia dupa ce la primele alegeri ale organizatiei din Focsani de anul

trecut s-a dovedit ca n-a facut parte prin vot din tabara ce detine si- si exercita controlul autoritar asupra formatiunii politice in discutie, este desigur pe buna dreptate generator de nu putine suspiciuni.

Oricum, stranie coincidenta! Au schimbarile in derulare la Gospodarirea Apelor din judet darul sa fi sters ceva din umbrele si anuielile stirnite prin numirea politica initiala, model de superficialitate si subiectivism? Greu de crezut! Mai cu seama ca, iata, ansamblul permutarilor executate la SGA Vrancea a mai determinat ceva. Avansarea in pozitia a doua din conducerea institutiei a sotiei senatorului Jan Vraciu, nimeni altul decit seful PD Vrancea. Partidul care in conformitate cu algoritmul "Aliantei" are in judet repartizata conducerea acestei institutii. Este foarte posibil ca inginerul Doina Vraciu sa fie un profesionist fara cusur si postul la care a acces acum sa fie unul pe deplin meritat. Contextul in care i s-a inlesnit acest lucru, precum si modul in care s-a realizat el efectiv este insa la rindul sau unul ce determina aparitia a numeroase semne de intrebare. Daca sint ele sau nu intemeiate? Ne putem forma fiecare dintre noi o parere judecind singuri ce si cum s-a-ntimplat in aceste zile la SGA .


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.