Opinii

E jale, fratilor!

Corneliu Condurache
21 mar 2006 1020 vizualizări
Cum nu era chiar atit de greu de anticipat ca si evolutie - pentru ca nu-i un secret, "albitorii" de pe la nou-botezata Directie Nationala Anticoruptie din cadrul Parchetului General, cum se numeste in mai noua organizare institutia ce trebuie sa se ia la trinta cu marea coruptie in Romania, par a se fi rarit considerabil - intr-unul din dosarele in care-i urmarit penal Marian Oprisan pentru fapte derulate in Vrancea pe cind partidul era "in toate", incep sa fie atrasi si alti banuiti colaboratori.

"Ziarul de Vrancea" v-a informat in editia sa de ieri despre subiect si revine astazi cu noi elemente. Iar pretentia baronului bastinas de a nu scrie despre caz pentru ca - vezi Doamne - am incalca prezumtia de nevinovatie (asa cum incerca el sa ne convinga prin intermediul unui Comunicat de presa trimis ieri) este de un absurd desavirsit. Si-i greu de justificat in consecinta ca aceasta ar merita acordarea

unui minim interval de timp pentru efortul de a fi comentata. Cu amendamentul ca Justitia si numai ea este cea care va stabili in final eventuale vinovatii (in consistentele dosare cu fapte in care-s amestecati functionari publici din judet si fonduri de aceeasi natura, pe masura), precum si gradul acestora, ar merita poate sa ne indreptam atentia asupra unui alt aspect. Care s-ar putea constitui intr-o intrebare ce ar merita un raspuns. Face parte utilizarea unui batrinel de 73 de ani (despre care se vorbeste c-ar fi suficient de bolnav si c-o avere ce poate fi apreciata ca fiind mai degraba modesta) ca un gen de scut

antiraspundere pentru banuitele ample smenuri si coterii dintr-un scenariu dinainte gindit, sau e doar o pura intimplare? Desigur, fiecare isi poate permite propriul raspuns la o astfel de nedumerire.

Dar imaginea celor pe ale caror miini au incaput in acesti ani mii de miliarde din bugetul judetului este una care ar trebui sa le produca multor politicieni de pe plan local sau central fiori pe sira spinarii.

E jale, fratilor!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.