Opinii

Continuitate

Corneliu Condurache
23 feb 2006 899 vizualizări
Televiziunile centrale ne-au prezentat ieri doi deputati ai Partidului Social Democrat pe care vrincenii i-au trimis in Parlament cu prilejul ultimelor alegeri. In prima aparitie nu trebuia sa fii inzestrat cu calitati specifice de analist pentru a-ti da seama ca fostul prefect de Vrancea, George Baesu, ajuns deputat in legislativul Romaniei, s-a constituit intr-unul din cei mai aprigi aparatori ai privilegiilor actuale ale lui Adrian Nastase.

Si nu-i vorba despre niste favoruri oarecare, ci de unele menite sa nu permita anchetarea mentorului politic al cumatrului lui Oprisan intr-un consistent dosar aflat pe rolul Departamentului National Anticoruptie, cu toate mijloacele pe care Justitia le are la indemina in cazul romanilor obisnuiti. In cea de a doua, Miron Mitrea, si el deputat ales pe listele P S D in judetul nostru, s-a prezentat cu o alta imagine: de ingenuu. Desi a fost acuzat oficial de primire de mita si foloase necuvenite pentru ca, in perioada cit a fost ministru al transporturilor, o firma a secretarului sau de stat, Sergiu Sechelariu, si a Irinei Jianu - personaje implicate si-n dosarul Zambaccian vizindu-l pe Adrian Nastase - i-a construit in Baneasa o "modesta casuta" de vreo trei miliarde si jumatate mamei sale! Daca atunci cind i-au ales pe Baesu si Mitrea, vrincenii (cei care au facut-o, bineinteles) si-au imaginat macar ca-si dau votul pentru prestatii precum cele sus-prezentate, o pot aprecia chiar cei in cauza. Este insa greu de crezut ca multi dintre amaritii care si-au us in toamna anului 2004 vreo minima speranta in cei doi, se regasesc, macar in parte, in modul cum s-au prezentat ieri cei trimisi de ei in Parlamentul Romaniei. "Desfasurari" precum cele pomenite ale deputatilor vrinceni despre care-i vorba puteau fi cel putin anticipate probabil de doua dintre atitudinile pe care acestia le-au manifestat in perioada cind partidul lor era la guvernare.

Astfel, atunci, acelasi jurist care militeaza acum pentru cocotarea definitiva si nejustificata a lui Nastase deasupra legii, voia sa opreasca aparitia unui ziar in Vrancea prin intermediul Oficiului pentru Protectia Consumatorilor. Iar fostul ministru al transporturilor nu se sfia sa primeasca pentru ministerul pe care-l conducea un "modest cadou" de la una din firmele controversatului Corneliu Prunache (fost partener de

afaceri si stiut combinator politic al lui Marian Oprisan) compus din "electronice" valorind peste un miliard de lei. Prin urmare,n-ar fi poate tocmai gresit sa apreciem :in imaginile surprinse ieri nu-i vorba decit de o continuitate "in fapte si-n gindire" a celor doi alesi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.